Bölge Haber Girişi : 07 Mart 2011 16:47

Gözleri dünya şampiyonluğunda!..

Gözleri dünya şampiyonluğunda!..
Erzuru'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda artistik buz pateninde Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran sporcularımız Alper Uçar ve Alisa Agafonova, dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Erzurum Ajans-Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda artistik buz pateninde Türkiye’ ye gümüş madalya kazandıran sporcularımız Alper Uçar ve Alisa Agafonova, dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

MERKEZ ÜSSÜ ABD!

Alper Uçar ve Alisa Agafonova ikilisi, Japonya’nın başkenti Tokyo’da 21– 27 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Artistik Buz Pateni Şampiyonası’na Amerika Bileşik Devletleri’nde, antrenör Natalia Dubova nezaretinde hazırlanıyor. Böylesine önemli bir kulvarda yarışacak olan sporcular Universiade sonrası ilk kez piste çıkacak.

Amerika Birleşik Devletleri’nden Japonya’ya 18 Mart tarihinde hareket edecek olan sporcularımız, dünya şampiyonasında çiftler kategorisinde bir ilke imza atarak Türkiye’yi ilk kez temsil eden sporcu unvanını kazanacaklar. Daha önce dünya şampiyonasında tekler kategorisinde yarışan Türk sporcularımız final oynayamadan şampiyonaya veda etmişlerdi.

Hem çiftler kategorisinde yarışıp hem de finalde ilk 15 sporcu arasına girmeyi hedefleyen Alper ve Alisa ikilisi burada da iyi bir derece yapmayı planlıyor.

ALPER VE ALİSA’YA TAM DESTEK

Universiade sonrası büyük bir moralle yollarına devam eden Alper ve Alisa’yı Japonya’da yapılacak olan dünya şampiyonası için yürekten desteklediklerini belirten Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, sporcuların finale çıkacaklarına yürekten inandığını söyledi.

Yola çıktıkları günden bu yana buz dansına önem verdiklerini belirten Kandemir, Alper ve Alisa’ya bu işe başladıkları ilk günden beri desteklediklerini belirterek, ‘’Çocuklarımız 1,5 yıllık bir süredir beraber çalışıyorlar. Müthiş yoğun bir çalışma programları var. Universiade için çıktıkları yolda Türkiye’ye müthiş bir başarı kazandırdılar. Hem bir ilki başardılar hem göğsümüzü kabarttılar. Ben bundan sonrası için de Alper ve Alisa’ya maddi ve manevi tam destek veriyorum. Aldıkları gümüş madalya başarılarının ilk basamağı. Başarılarının bundan sonrada devam edeceğine inanıyorum, dünya şampiyonasında sporcularımıza başarılar diliyorum.’’ diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.