Bölge Haber Girişi : 10 Mart 2010 04:44

Güneş Vakfı'ndan Erzurum'a özel teklif!..

Güneş Vakfı'ndan Erzurum'a özel teklif!..
Kayak, Doğa, İnanç ve Doğa Sporları gibi birçok alanda turizm alt yapısı bulunan Erzurum'da şimdi de Nevruz turizmi alternatif gündeme geldi.
Erzurum Ajans-Güneş Vakfı’nın öncülük ettiği çalışma ile Türk Cumhuriyetleri ve özellikle İran’dan her yıl beş bin Türk’ün Erzurum’da bir araya getirilmesi planlanıyor.
Geçtiğimiz yıl Nevruz turizmi kapsamında Erzurum’a yaklaşık bin 500 turistin getirildiğini belirten Prof. Dr. Ceylan, bu sayının yapılacak çalışmalarda çok daha artırılabileceğini savundu.
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, yaptığı açıklamada, Erzurum’da önemli bir Nevruz Turizm potansiyeli bulunduğunu belirterek bunu harekete geçirmek için vakıf olarak Türk Cumhuriyetleri ve İran Kültür Bakanlığı temsilcileri nezdinde girişimlerde bulunduklarını açıkladı.
Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, “İran Erdebil şehri başta olmak üzere Tebriz ve Urmiye’den binlerce Türk’ü Nevruz döneminde Erzurum’da ağırlayabiliriz. Azerbaycan, Gürcistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan’dan bu kapsamda çok sayıda turist bölgeye çekilebilir. Bu çalışma ülkeler arası var olan dostluk ve kardeşliği pekiştireceği gibi Erzurum ve bölge ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacaktır. Hedefimiz Nevruz döneminde binlerce Türk’ü Erzurum’da toplamak ve bunu gelenekselleştirerek önümüzdeki yıllarda da devam ettirmektir. Güneş Vakfı olarak Erzurum’un bulunduğu coğrafi konumunu ve sahip olduğu coğrafyayı en iyi şekilde değerlendirmesini arzu ediyoruz. Erzurum Palandöken Kayak merkeziyle, tarihi eserleriyle, doğa sporlarına yönelik alt yapısıyla önemli bir merkez.  Amacımız bunlar arasına Nevruz Turizmini de eklemektir” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.