Erzurum Haber Girişi : 23 Kasım 2012 09:30

Güneş vakfı'ndan Yazgan için başsağlığı mesajı

Güneş vakfı'ndan Yazgan için başsağlığı mesajı
Güneş Vakfı’nca hayatını kaybeden Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan için başsağlığı mesajı yayınlandı.
Erzurumajans-Güneş Vakfı’nca hayatını kaybeden Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan için başsağlığı mesajı yayınlandı.
Güneş Vakfı Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada, “Doğduğu günden itibaren ömrünü Türk dünyasının birliğine, bütünlüğüne ve geleceğine adayan büyük fikir ve düşünce adamı aramızdan ayrıldı. Rahmetli Turan Yazgan Hoca, kurduğu Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı ve yayınladığı birçok dergi, makale, kitap ve yetiştirmiş olduğu birçok öğrenci ve aydın sayesinde Adriyatik’ten Çin Seddi’ne bütün Türk dünyasında gönül bağları tesis etmeye çalışmış, bu mücadelesinden hiç geri durmamış, kendisini Turan’a adamış büyük bir dava adamıydı. Onun Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve daha birçok ülkede kurmuş olduğu üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları, Türk Dünyası’nın entelektüel birikimini ve milli şuurun oluşumunda çok önemli bir pay sahibi olmuştur. Onun bizlere ve gençlere bırakmış olduğu bu önemli görevler, milli şuura ve bilince sahip gençler sayesinde daha iyi anlaşılmış olarak geleceğe yürüyen Türk Dünyası’nda önderlik edecektir. Hayatı boyunca bir Türk milliyetçisi gibi yaşayan ve davasından taviz vermeyen büyük bilgenin en büyük amacı milli şuura sahip gençler yetiştirmek ve gelecekte Türk Dünyasına sahip çıkacak nesiller yetiştirmekti. Bu uğurda çok emek harcayan Hoca’nın dilekleri Türk milliyetçisi gençler sayesinde muhakkak bir gün gerçekleşecektir. Turan YAZGAN Hoca’ya Türk Dünyasına vermiş olduğu hizmet ve emeklerden dolayı şükranlarımızı sunar, mekânının cennet olmasını dileriz. Türk Dünyası’nın başı sağolsun.” Denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.