Siyaset Haber Girişi : 27 Ocak 2013 22:15

Gürsel Tekin: solcular namusludur

Gürsel Tekin: solcular namusludur
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Süleyman Çelebi, Küçükçekmece’de mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile dernek başkanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Erzurumajans-CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun kardeşinin bir şirkette bekçilik yapmasının normal olduğunu belirterek, "Biliyorsunuz Türkiye’de bankacılık sektörünü getiren aynı zamanda Türkiye’de yeni bir banka kurduran Kemal Derviş’in oğlu da bir barda çalışıyordu" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Süleyman Çelebi, Küçükçekmece’de mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile dernek başkanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltının ardından muhtarlara ve STK temsilcilerine seslenen Gürsel Tekin, “Türkiye’de millet iradesiyle seçilen tek kurum, sadece ve sadece muhtarlardır. Biz de seçildik. Ama bizim seçimlerimizi partim tayin etti. Muhtarların seçimi millet tarafından oldu. Türkiye’de bir tek millet iradesiyle seçilen muhtarlar var. Şu anda muhtarların kaldırılması için elimizden geleni sarf ediyoruz. Hani millet iradesine saygınız vardı. Nasıl ki muhtarlar seçiyorsa milletvekilleri de öyle seçilmelidir. Avrupa’nın birçok ülkesinde de sadece yüzde 5 kontenjanın dışında bütün milletvekillerini vatandaşlar halk kendisi seçiyor. İşte demokrasi dediğimiz, millet iradesi dediğimiz tam da budur. Sayın başbakanımız millet iradesini çok kullanıyor, bunu hatırlatmak istedim” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşinin İzmir’de bir şirkette bekçi olarak çalıştığı haberlerini eleştiren Tekin, “Ana muhalefet liderinin kardeşi her yurttaş gibi bütün gazetelerimizin sayfalarında haber oldu. Bir inşaat şirketinde bekçi olarak çalıştığı için. Son derece doğal. Dünyanın her yerinde böyledir. Biliyorsunuz Türkiye’de bankacılık sektörünü getiren aynı zamanda Türkiye’de yeni bir banka kurduran Kemal Derviş’in oğlu da bir barda çalışıyordu. Oğluna bir banka da kurdurabilirdi. Ama yapmadı, solcular namusludur, kimse kusura bakmasın. Yani Sayın Kılıçdaroğlu’nun kardeşinin çalışması son derece normal. Dünyanın her yerinde olması gerekende bu. Doğal olmayan nedir biliyor musunuz? Doğal olmayan kamuda görevi yapan bakanların çocuklarının kamuda iş yapmasıdır. Eleştirilmesi gereken budur” diye konuştu.

Tekin, “ Böyle bir aymazlık almış yürümüş ki; kaymakam, vali, emniyet müdürü, yetmedi vergi dairesi müdürü bile kendisine görev edinip Sayın Kılıçdaroğlu’nun çalıştığı şirketin defterini incelemeye kalkışıyor. Böyle bir ülke olabilir mi Allah aşkına. Bu ülkenin Başbakanı isyan etmesi lazım o haberi okuduğunda. O vergi dairesi müdürünü, o bakanı ‘bu nasıl bir rezillik’ demesi gerekirken hiç kimsenin sesi çıkmıyor” şeklinde konuştu.

Medyaya da seslenen Gürsel Tekin, “Sayın Kılıçrdaroğlu’nun kardeşi ile ilgilendiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Kabinedeki bakanların çocukları ile de ilgilenin bir bakın. Bu servetler nereden geldi. Bütün bunlara bakmak lazım. Ne yazık ki bu durumdayız. Ama korkmayın bunları aşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te bir öğretmenin atama ile ilgili ‘size oy yok’ sözüne ilişkin Başbakan Erdoğan’ın verdiği yanıta atıfta bulunan Gürsel Tekin, “Onlarca yıl okumuş pırıl pırıl bir kardeşiniz; ‘atanamıyorum’ diyor. Bırak oy vermesi seçimden sonra bir ülkenin Başbakanı 74 milyonun başbakanıdır. Bir başbakan gencecik bu memleketin pırıl pırıl bir eğitimcisinin sorusuna tahammül etmez mi? Ne dedi Sayın başbakan? Ne dedi Allah’ınızı severseniz, ne dedi? Gazeteler, medya, basın; demez misiniz Allah aşkına bu ne rezil bir anlayış. Bir çocuğa tahammül edemiyorsun. Genç bir çocuk... Hani sen bir balkona çıkmıştın; Hani balkondaydın sen, çıkmış bağırıyordun. ‘74 milyonun güvencesiyim’, bu mu senin güvencen? Gariban bir çiftçi bir şey soruyor ‘ananı al git’ diyor. Ananı al git demenin ne olduğunu bu millet çok iyi anlıyor. Sayın başbakan sen de biliyorsun hangi cümleyi kullandığını" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.