Spor Haber Girişi : 12 Eylül 2012 17:00

Gürsulu dağcıların kaçkar heyecanı

Gürsulu dağcıların kaçkar heyecanı
Gürsu Belediyesi Doğa Sporları Birimi dağcıları Kaçkarların zirvesine tırmandı.
Erzurum Ajans-Gürsu Belediyesi Doğa Sporları Birimi dağcıları Kaçkarların zirvesine tırmandı.

Gürsu Belediyesi Doğa Sporları Birimi’nce organize edilen Kaçkar zirve tırmanışı 20 kişilik ekiple gerçekleştirildi. Ekip, dağcılık, yamaç paraşütü, okçuluk, doğa yürüyüşü, kampçılık, dağcılık kaya çalışmaları, tüplü dalış, okçuluk, trap, izcilik, off-road, ralli tırmanma ve motokros branşlarında, Gürsu Belediyesi Doğa Sporları Birimi tarafından yürütülen eğitimlere ve faaliyetlere katılan kişiler arasından seçilen 20 kişiden oluştu.
Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü tarafından uğurlanan ekip, yola çıkmadan önce Gürsu Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye bünyesinde oluşturdukları Doğa Sporları Birimi ile Gürsu’ da sportif faaliyetlerin gelişmesini hedeflediklerini vurgulayan Başkan Özcü, “Doğa Sporları Birimi’mizce yürütülen çalışmalarla ilçemizde bu alanda güzel faaliyetler gerçekleştirdik. Önceki yıllarda gerçekleştirilen Kaçkar zirve tırmanışına ben de katıldı. Bu yıl da katılmayı çok istemiştim, ancak mümkün olmadı. Halkımızı bu tür faaliyetlerimizi takip etmeye ve bu faaliyetlerden faydalanmaya çağırıyorum. Sporun her dalı çok güzel, herkes kendisinin en keyif alacağı spor dallarında faaliyetlere katılsın. Halkımızdan talep geldikçe biz sunacağımız imkanları genişletmenin yollarını ararız. Bizden talep etmeye çekinmesinler “ dedi.

Kaçkar’ a ulaşım yolunda, Amasya, Erzurum ve Yusufeli’ nde verilen molalarda şehir turu yapan ekip, Yusufeli’nin Olgunlar Köyü’nde kurulan kampta konakladı. Kaçkar zirve tırmanışı için kamptan sabah harekete geçen ekip, 4 saatlik tempolu yürüyüşün ardından ana kamp yeri olan Dilberdüzü bölgesinde konakladı. Sabah zirve tırmanışını tamamlamak üzere harekete geçen ekip, 6 saat süren zorlu tırmanışın sonunda zirveye ulaştı. Zirvede hatıra fotoğrafı çekilen ekip, 5 saatlik yürüyüşün ardından Dilberdüzü kampına döndü. Kaçkar zirve tırmanışının ardından dönüşe geçen ekip, Ayder Yaylası’ nda kurdukları kampta tabiatla iç içe olmanın tadını çıkardı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.