Bölge Haber Girişi : 13 Temmuz 2011 12:21

Güvenli taşıt hareketi Erzurum'da!..

Güvenli taşıt hareketi Erzurum'da!..
Araçlarda emniyet kemeri kullanılmasının kazalarda ölüm ihtimalini yüzde 45 oranında azalttığı bildirildi.

Erzurum Ajans-Araçlarda emniyet kemeri kullanılmasının kazalarda ölüm ihtimalini yüzde 45 oranında azalttığı bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliği ve TÜVTURK'un desteğiyle hayata geçirilen 'Trafikte Sorumluluk Hareketi' projesi kapsamında Türkiye'yi dolaşan 'Güvenil Taşıt Hareketi' Erzurum’da Aziziye Anıtı önünde vatandaşlarla buluştu. Özel donanımlı Güvenli Taşıt Hareketi TIR'ında ve etkinlik alanında, Erzurumlulara şehir içinde ve şehirlerarası yollarda emniyet kemeri takmanın gerekliliği anlatıldı.

Alkol gözlüğü ile katılımcılar, alkolün algıyı ne kadar zayıflattığını görme olanağı bulurken, TIR alanında 2 tekerlekli ve kendi kendini dengeleyen bir araç olan 'Segway' dikkat çekti. İki tekerlekli taşıtlarda kask ve diğer güvenlik önlemlerinin önemine dikkat çekmek için oluşturulan Segway parkurunda katılımcılara güvenli sürüş deneyimi yaşatıldı.

Yetkililer, 17 saat uykusuz kalan bir sürücünün 0,5 promil oranında alkol alan bir sürücüyle aynı oranda kazaya sebep olduğunu belirterek, emniyet kemeri kullanılmasının ise ölüm ihtimalini yüzde 45 oranında azalttığını belirttiler. Emniyet kemeri takmanın ağır yaralanma ihtimalini de yüzde 50 oranında azalttığını belirten yetkililer, ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların yüzde 25'inde hiçbir zarar görmeden kazayı atlattığını hatırlattılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.