Bölge Haber Girişi : 05 Haziran 2010 16:36

Güzel Sanatlar Fakültesi'nden sergi!..

Güzel Sanatlar Fakültesi'nden sergi!..
Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü tarafından yıl sonu sergisi açıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü tarafından yıl sonu sergisi açıldı.
2009- 2010 mezuniyet sergisinde 25 öğrencinin 26 teship, 32 halı- kilim, 6 minyatür ve 3 kalem ışığı olmak üzere toplam 67 eseri sergileniyor. Geleneksel Türk El sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Tuncay Güngör, bu serginin öğrencilerin 4 yıl boyunca aldıkları eğitimin bir ürünü olduğunu belirtti.
Öğretim Görevlisi Güngör, bu eserlerin tamamen 16. yüz yıl Osmanlı sanatlarını temsil ettiğini dile getirdi.
Serginin açılışını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yılmaz Özbek, Dekan Vekilliği yaptığından beri hayatının daha da anlamlı hale geldiğini ve estetik duygusunun daha fazla geliştiğini söyledi.
Sanatın insanı eğittiğini söyleyen Dekan Vekili Özbek, konuşmasına şöyle devam etti:
”Sanata ve sanatçıya ülkemizin çok ihtiyacı var. Sanatın biçim verdiği kişiler ülkelerine daha çok şey katar. Sanat aynı zamanda sosyal barışa katkıda bulunur. Çünkü sanatçı adam kavgadan hoşlanmaz. Ayrıca öğrencilerimiz açtıkları bu sergiler ile bir köprü görevi üstlenmekteler. Öğrencilerimiz eserleri ile bizlere eskiyi yeniden yaşatmaklar.” Sergi 10 gün boyunca açık kalacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.