Bölge Haber Girişi : 20 Haziran 2011 02:01

Hacı adaylarına kayıt uyarısı!..

Hacı adaylarına kayıt uyarısı!..
Erzurum'dan mukaddes toprakları ziyaret ederek hac farizasını yerine getirmek isteyerek ön kayıt yaptıran 12 bin 129 kişiden sadece 877'sine gün doğdu.

Erzurum Ajans-Erzurum’dan mukaddes toprakları ziyaret ederek hac farizasını yerine getirmek isteyerek ön kayıt yaptıran 12 bin 129 kişiden sadece 877’sine gün doğdu.

Pasinler Müftüsü Selim Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac kuralarını çektiğini ve Pasinler’den hac ibadeti için 495 ön kayıt yapıldığınıancak 50 hacı adayının kesin kayıt yaptırma hakkını kazandığını bildirdi. Yazıcı. daha sonra verilecek ek kontenjanlarla bu sayının daha da artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Pasinler Müftüsü Selim Yazıcı, isimleri kura çekilişinden çıkan hacı adaylarının, kesin kayıtlarını 20 Haziran’dan itibaren 1 Temmuz’a kadar İl Müftülüğü Hac bürosunda yaptırmaları çağrısında bulundu. Müftü Yazıcı, kesin kayıt hakkı tanınan hacı adaylarının, ilgili bankalara gerekli ödemeyi 3 taksit halinde yapabileceklerini, ancak bütün taksitlerin Ağustos ayının sonuna kadar ödenmesi gerektiğini ifade ederek, “Kesin kayıtları yapan hacı adaylarımız, daha sonra hac ibadetini sorunsuz ve eksiksiz yapabilmeleri için sağlık kontrolleri ve eğitim seminerlerine alınacaklar. Kesin kayıt yaptırmayan ve taksitlerini ödeyemeyen ya da üzerine düşen diğer sorumlulukları yerine getirmeyen hacı adaylarının, bu haklarını kaybedeceklerini “Bu tür durumlarda kesin adaylık hakkını kaybeden başvuru sahiplerinin yerine, ek kontenjandan sırayla yedek isimler yerleştirilecektir” dedi.

Hacı adaylarının, mağdur duruma düşmemeleri için her türlü teknik bilgiyi sadece Diyanet İşleri Başkanlığı Web Sitesi ve müftülüklerden almalarını isteyen Müftü Selim Yazıcı, “Hacı adaylarının Ekim ayının ilk haftasından itibaren de, kafileler halinde çıkış yapmalarının beklendiğini, Hacca gitmek için kesin kayıt yapma hakkı elde eden Pasinlerli ve tüm hacı adaylarının sağlık ve afiyet içinde Hac farizasını yapıp, geri dönmelerini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.