Siyaset Haber Girişi : 20 Haziran 2012 14:30

Hak ve Hakikat Genel Başkanı Güneş:

Hak ve Hakikat Genel Başkanı Güneş:
Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, İslam aleminin kurtuluşunun yeniden doğacak olan Osmanlı ruhuna bağlı olduğunu söyledi.
Erzurum Ajans-Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, İslam aleminin kurtuluşunun yeniden doğacak olan Osmanlı ruhuna bağlı olduğunu söyledi.
Erzurum’da basın toplantısı düzenleyen Güneş, hakikatin inkar edilmesine rağmen hakikatten kaçılamayacağını belirterek, “Başkanlık sistemi derken, İslami birlik beraberliği kastediyorduk. İslam baharını kastediyorduk. Gelinen noktada görülmüştür ki İslam aleminin kurtuluşu yeniden doğacak Osmanlı ruhuna bağlıdır. Bozulan dünya düzenini adaletle dolduracak ruh Osmanlı ruhudur. Bunun için birlik beraberlik oluşturarak başkanlık sistemini ve halifeliği tartışmalıdır ve anayasa buna göre yapılmalıdır” dedi. Kürt, Alevi, Romen açılımı, Ermeni açılımı yapılırken Türkiye’nin asıl meselelerinin göz ardı edildiğini iddia eden Güneş, “Demokratik açılımda PKK’nın siyasi bir partisi varken, komünizm partisi, İttihat Terakki’nin partisi ve dahası her türlü kalem varken İslami bir kalem siyasi yazı yazamaz. İslami bir parti kurmak yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede yasak. Kürtler kendi dilleri ile siyaset yaparken İslam toplumu konuşmalarından dolayı yargılanmaktadır. İslami terimler halen suç olarak görülmektedir. Kardeşlik projesinde Osmanlı ruhu aranmalıdır. İslam çimento olarak kullanılmalıdır” diye konuştu.
Böylelikle Kürt sorununun ortadan kalkacağını belirten Güneş, “Ermeni terör örgütü PKK yalnız kalacaktır. Kendisine yandaş bulamayacaktır. Kışla rahatlayacak aziz milletimiz yeniden bir vücut olacaktır. Yoksa bu kavga sürüp gidecektir” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.