Bölge Haber Girişi : 20 Haziran 2011 13:52

Hakim ve Savcılara HSYK'dan yaz ayarı!..

Hakim ve Savcılara HSYK'dan yaz ayarı!..
Erzincan Ergenekon soruşturma ve davasıyla gündeme gelen Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet savcılarından 4'ü ile 2 hakim HSYK'nın yaz kararnamesi ile değişik görevlere atandı.

Erzurum Ajans-Erzincan Ergenekon soruşturma ve davasıyla gündeme gelen Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet savcılarından 4'ü ile 2 hakim HSYK'nın yaz kararnamesi ile değişik görevlere atandı.

Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i 16 Şubat 2010 günü makamında gözaltına alarak Erzurum'a getiren Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Osman Şanal, Mehmet Yazıcı, Rasim Karakullukçu, 17 Şubat 2010 günü HSYK tarafından özel yetkileri alındı.

Cihaner'in tutuklanması ardından HSYK kararı ile görevden alınanların yerine 18 Şubat 2010'da Başsavcı Vekilliğine Taner Aksakal, özel yetkili cumhuriyet savcılıklarına ise Mehmet Ali Kurt ve Ender Karadeniz atandı.

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı Erzincan'da uygulamaya koydukları' iddiasıyla, aralarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve dönemin 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de bulunduğu 10'u tutuklu 14 sanığın yargılanmasına 4 Mayıs 2010 günü Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 11'nci Ceza Dairesi'ne gönderilen dosya, 18 Haziran 2010 tarihinde tutuklu yargılanan 10 sanığın serbest bırakılmasına karar verdi.

Savcı Osman Şanal, Mehmet Yazıcı ve Rasim Karakullukçu, geçen Ocak ayında HSYK'ya itiraz ederek, özel yetkilerin iade isteminde bulundu. 14 Nisan 2011'de toplanan HSYK genel kurulu, savcıların itirazını görüştü.

İtirazını yerinde bulan HSYK, 3 savcıya özel yetkili ünvanlarını iade etti. Bunun üzerine Erzurum'da özel yetkili savcı sayısı 6'ya yükseldi.

HSYK'nın 19 Haziran'daki yaz kararnamesinde Erzincan Ergenekon davasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na, Mehmet Yazıcı Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na, Başsavcı Vekili Taner Aksakal Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Mehmet Ali Kurt Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

Erzincan Ergenekon davasına Erzurum'da bakan Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay Ankara hakimliğine, üye hakim İsmail Şahin ise İzmir Hakimliği'ne tayin edildi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Rasim Karakullukçu, Başsavcı Vekili Aksakal'ın yerine, Özel Yetkili Mahkemede üye hakim olan Ahmet Korkmaz da Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na getirildi. Bu dönemin Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş ise önce Balıkesir'e Başsavcı, son kararname ile de Kartal Cumhuriyet savcısı oldu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.