Türkiye Haber Girişi : 01 Şubat 2018 16:15

Hakkari'de üs bölgesine hain saldırı: Şehit ve yaralılar var

Hakkari'de üs bölgesine hain saldırı: Şehit ve yaralılar var
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir askerin şehit olduğunu, 5 askerin ise yaralandığını açıkladı.
Erzurumajans-Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir askerin şehit olduğunu, 5 askerin ise yaralandığını açıkladı. 

TSK'dan yapılan açıklamada, "1 Şubat 2018 tarihinde Hakkâri Çukurca Güvendağı Üs bölgesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" denildi. 

Doğubayazıt’ta çatışma: 1 şehit, 1 yaralı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 uzman çavuş yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Gürbulak Sınır Kapısı yakınlarındaki Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Karakolunda görevli güvenlik güçleri, sınır devriyesi yaparken bir grup PKK'lı terörist ile sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 1 er ile 1 uzman çavuş yaralandı. Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesine kaldırılan erin tüm müdahaleye rağmen şehit olduğu öğrenildi.

Yaralı uzman çavuş, ambulansla önce Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesine oradan da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede havadan ve karadan operasyon başlatıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.