Bölge Haber Girişi : 03 Ocak 2011 00:08

Hakkari karla boğuşuyor!..

Hakkari karla boğuşuyor!..
Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde, 2 gün boyunca etkili olan kar yağışının ardından belediye, karayolları ve özel idare ekipleri karla mücadele çalışmalarına başladı...

Erzurum Ajans - Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde, 2 gün boyunca etkili olan kar yağışının ardından belediye, karayolları ve özel idare ekipleri karla mücadele çalışmalarına başladı.Adeta kara gömülen ilçe merkezinde başlatılan karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğu ilçe merkezinde, belediye, karayolları ve özel idare ekipleri ortak çalışma başlattı. Kar küreme araçlarının eksik kalması nedeni ile kiralanan iş makinelerinin de katıldığı kar temizleme çalışmaları çerçevesinde toplanan kar kütleleri kamyonlarla ilçe merkezinin dışına taşınıyor.
 
Toplam 8 kepçe, 10 greyder, 4 dozer ve 12 kamyonla başlatılan karla mücadele gece boyunca devam etti. Ortak hareket eden 3 kurumda 56 personel görev yapıyor. İki gün boyunca kar mücadele çalışmaları için harcanan paranın ise 1 milyon lira civarında olduğu kaydedildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.