Bölge Haber Girişi : 12 Nisan 2010 00:05

Hanifi İspirli'den üçüncü şiir kitabı!..

Hanifi İspirli'den üçüncü şiir kitabı!..
25 yıldır şiir yazan İspirli'nin1997'da Bir Bardak Suda Kurulan Hayal ve 2003 yılında Kitab-ı Aşk'ın dışında Çağa Kiralık Akıllar isimli bir deneme ve Düşünme Odası isimli bir de romanı bulunuyor.
Erzurum Ajans-25 yıldır şiir yazan İspirli'nin1997'da Bir Bardak Suda Kurulan Hayal ve 2003 yılında Kitab-ı Aşk'ın dışında Çağa Kiralık Akıllar isimli bir deneme ve Düşünme Odası isimli bir de romanı bulunuyor.

"Şiirleri ve yeni kitabı "hiçkimse" ile ilgili "benim şiirim hemen kendini ele verecekse o şiiri yazmam. En azından tarihten, felsefeden, sosyolojiden, yeryüzü coğrafyasından, medeniyetimizin ruh ikliminden birazda olsa temel bilgiler olmalı okuyucuda..." diyerek şiir anlayışını ifade eden İspirli'nin; bu duruşu ile de şiirinin okuyucu tarafından çözülmesini istiyor.
Birey Yayınları tarafından birinci baskısı yapılan 105 sayfalık hiçkimse'de 60 şiir var. Özenli bir baskıya sahip kitabın kapağında ki resim; şairin daha önce ki kitap kapaklarının resimlerini de veren Mustafa Albayrak'a ait. Kapak fotoğrafındaki silik ama anlamlı duruş ile kitabın ismi olan hiçkimse birbiri ile örtüşerek bir bütün hale gelmiş.
Kitapta yer alan şiirlerin ilk beşi hece ile yazılmış. Şiirin geleneksel enstrümanlarından ölçü ve uyağı boş vermeyen şair daha önceki kitaplarında da bu tutumunu korumuştu. Şiirlerinde öyle açık ve hemen anlaşılır bir üslup kullanmayan şairin bu kitabında da aynı üslubu koruduğu görülüyor.
Kitapta özellikle dikkati çeken; daha önce şiirimizde karşılaşmadığımız bazı kelimeleri, isim tamlaması veya dişi olarak kullanarak yenilikler getiriyor İspirli; güneş duası, serçe gölü, aşkkırımı, mecnune, melek odası gibi söyleyişlerle daha bir çok yeni imge getiren İspirli; şiirin teknoloji ve modern zamanlara rağmen ayakta kalacağına inandığını belirterek, yeni çalışmalarına devam ettiğini söyledi.
Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra bazı kurumlarda idarecilik yapan İspirli Erzurum'da yayımlanan bir çok gazetede köşe yazarlığı ve kültür-sanat editörlüğü de yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.