Bölge Haber Girişi : 04 Mart 2010 03:06

Hanım çiftçilerin Hınıs 1'inci!..

Hanım çiftçilerin Hınıs 1'inci!..
Erzurum'da bu yıl 7.'si düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasında Hınıs ilçesinden katılan kadınlar birinci oldu.

Erzurum Ajans-Erzurum’da bu yıl 7.’si düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı bilgi yarışmasında Hınıs ilçesinden katılan kadınlar birinci oldu.
Erzurum Ticaret ve Sanayi (ETSO) salonunda düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı bilgi yarışmasına Erzurum’un 10 ilçesinden kadın yarışmacılar katıldı. 15 soru sonrasında Hınıs birinciliği, Pasinler ikinciliği, Palandöken ilçesinden katılan yarışmacılarda üçüncülüğü elde etti.
Erzurum Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen bu yarışma çerçevesinde, kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmenin çok daha mümkün hale geldiğini belirtti. Erdoğan, yarışmanın olumlu sonuçlarının, bununla da sınırlı kalmadığını söyledi. Erdoğan, ”Kadın çiftçilerimizin tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacına hizmet eden bu yarışmalardan, Erzurum’da da çok ilginç sonuçlar elde ettik. Erzurumlu kadın çiftçilerimiz, katıldıkları yarışmalarda hep üstün başarılar göstermeleriyle dikkat çektiler.” dedi.
Yarışma sonunda birinci olan kadın çiftçilerin 21 Nisan 2010 tarihinde Sakarya ilinde yapılacak olan Bölge finaline katılacağını ifade eden Erdoğan, “Kocaeli, Bursa, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kırklareli Sakarya ve Yalova illeri temsilcileri ile yarışacak. 2010 yılı Bölge finalleri Erzurum, Diyarbakır, Manisa, Sakarya, Adana, Malatya, Samsun, Konya ve Çorum olmak üzere 9 ilde gerçekleştirilecek. Bölge finalistlerinin belirlenmesinden sonra, Türkiye birincisini seçmek amacı ile geçen yılın birincisi olan Kırşehir’de Türkiye finali yapılacak.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.