Bölge Haber Girişi : 25 Haziran 2010 11:15

Hastahanede yangın tatbikatı!..

Hastahanede yangın tatbikatı!..
Erzurum Oltu Devlet Hastanesi'nde düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Erzurum Ajans-Erzurum Oltu Devlet Hastanesi'nde düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.
"Bir can her şeye bedeldir" sloganı ile yola çıkarak topyekün sivil savunma çalışması gerçekleştiren Oltu Devlet Hastanesi'ndeki yangın tatbikatı nefesleri kesti.
Sivil savunma uzmanlarının yangın alarmına basmasıyla başlayan tatbikata Oltu Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi. Sirenlerin çalınmasının ardından itfaiye ekipleri hastaneye üç tam donanımlı itfaiye aracıyla intikal ettirildi. Yangına müdahale eden ekipler hasta ve hasta yakınlarının meraklı bakışları arasında yaralıları kurtarmaya çalıştılar.
Hastane personel şefi Güven Çevik yönetimindeki sivil savunma biriminin kontrolünde gerçekleştirilen yangın tatbikatında yaşanan görüntüler gerçeği aratmadı. Devlet Hastanesi'nin ikinci katında bulunan K.B.B, Göz ve Ortopedi servisinde çıkan yangın ile bir anda alarm durumuna geçen hastane sivil savunma birimi, ses yayın sistemi ile yangın ekiplerini yangının çıktığı birime yönlendirerek yangına müdahale etmelerini sağladı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri kısa sürede hastaneye girerek yangına
müdahale etti. Hastanede tedavi gören yaralılar camlardan çekilen halatlarla dışarı çıkarıldılar.
Söndürme-kurtarma -koruma ekibi ile birlikte 80 hastane personelinin destek verdiği tatbikat sorunsuz şekilde sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.