Bölge Haber Girişi : 25 Haziran 2010 04:23

Kadınlar tuvalet anahtarı istemeyecek!..

Kadınlar tuvalet anahtarı istemeyecek!..
Yakutiye Belediyesi tarafından peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları yapılacak parkta Erzurum'un bir utancı da ortadan kalkacak.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi tarafından peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları yapılacak parkta Erzurum’un bir utancı da ortadan kalkacak. Yakutiye parkı içerisinde bulunan, kilitli tutulduğu için kadınların anahtarını erkekler tuvaletinden istemesiyle ortaya çıkan utanç tablosu da ortadan kalkacak. Yeni tuvaletler çağa uygun modern tarzda inşa edilecek.

 

 

Yakutiye Belediyesi, Yakutiye parkında yapacağı çevre düzenlemesiyle birlikte bir ayıbı da ortadan kaldıracak. Park içerisinde bulunan tuvaletler görüntü olarak kirlilik oluşturduğu gibi kadınlar tuvaleti de kullanım açısından sorun arz ediyordu. Kilitli tutulan kadınlar tuvaleti için, kadınların erkekler tuvaletine girip anahtar istemesi ayıbı da ortadan kaldırılacak.

 

 

Belediye Başkanı Ali Korkut, mevcut tuvaletlerin öncelikle görüntü kirliliği oluşturduğu için yıkıldığını belirtti. Korkut, “Tarihi insanımızla buluşturmak için 250 civarında ağaç taşıdık. Mevcut tuvaletler de geniş bir alanı kaplamasının yanı sıra görüntü kirliliği oluşturuyordu. Biz tuvaletleri yeraltına indiriyoruz. Bunun için 4 metre aşağı indik. Yapılacak tuvaletler modern ve göz zevkine de hitap edecek. Ayrıca kadınların tuvaleti kullanmak için de erkekler tuvaletine girmesine ihtiyaç bırakmayacağız. Günümüz için bir ayıbı da ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

 

Tuvaletler yeraltına alınırken, alana oturma grupları yerleştirilecek. Parkta yapılan çevre düzenlemesine uygun yapılaşma ile 4 metre aşağı indirilen tuvaletler böylece görüntü bozukluğuna sebebiyet vermeyecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.