Erzurum Haber Girişi : 16 Aralık 2011 15:02

Havada yaşadığı korku dolu anları anlattı

Havada yaşadığı korku dolu anları anlattı
Palandöken`de arızalanan telesiyejde yaklaşık 4 saat asılı kalan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ziya Yurttaş, "Kayakta bu tür olaylar doğaldır. Gülü seven dikenine katlanıyor" dedi.

Erzurum Ajans-Palandöken`de arızalanan telesiyejde yaklaşık 4 saat asılı kalan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ziya Yurttaş, "Kayakta bu tür olaylar doğaldır. Gülü seven dikenine katlanıyor" dedi.


10 DAKiKA DEDİLER 4 SAAT SÜRDÜ


Palandöken Kayak Merkezi`nde  geçen pazar günü saat 10.30`da telesiyej arızalandı. Telesiyejde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 20 kayakçı, metrelerce yüksekte mahsur kaldı. Teknik görevliler telesiyejdeki arızayı gidermek için seferber oldu. Görevliler direklere çıkıp arızayı gidermeye çalışırken, mahsur kalanlara "Telaşa kapılmayın, kısa sürede arıza giderilecek" denildi.

Ancak uzun süre arıza giderilemeyince telesiyejde mahsur kalanların kurtarılması için ip merdivenler kullanılmaya başlandı. Telesiyej sandalyelerinde oturanlara ip merdivenler atıldı. Kurtarmada operasyonunda, çocuklarla uçağa yetişeceklere öncelik tanınırken telesiyejden en son inen Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ziya Yurttaş, olayı şöyle anlattı:


ERTESİ GÜN YİNE KAYMAYA GİTTİM`


"Önce bir anons yaptılar, `10 dakika içinde arıza giderilecek. Panik yapmayın` diye. Görevliler direklere çıktı ama arızayı gideremedi. Bunun üzerine kurtarma çalışmaları başladı. Başlangıç noktasına en yakın sandalyeden itibaren kurtarama başlatıldı. Bazılarına uçağa yetişmeleri için sıramı verdim. En son ben kurtarıldım. Benim bulunduğum sandalyenin altı vadiydi. Bu nedenle merdivenin atılması zaman aldı. Onlar yaşlı olup inemeyeceğimi düşündüler ama ben sporcu olduğum için rahatlıkla ip merdivenden aşağı indim. Aşağıdaki arkadaşların telkinleri ile yavaş yavaş hareket ettim. Ayaklarımı yere değdiği anda vücudum adeta boşaldı. Kayak ve her sporda tehlike vardır. Tek şansımız havanın iyi olmasıydı. Hava rüzgarlı veya soğuk olsa bu kadar dayanamazdık. Ertesi gün yine kaymaya gittim." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali 01 Ocak 1970 02:00

    Vah Vah Ne Büyük Olay , Zenginin Birinin Keyfi .