Bölge Haber Girişi : 15 Aralık 2011 12:27

Haytap heyeti Ardahan`da

Haytap heyeti Ardahan`da
HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Basın Sözcüsü Şule Baylan ve beraberindeki heyet Ardahan`a gelerek bazı incelemelerde bulundu.
Erzurum Ajans-HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Basın Sözcüsü Şule Baylan ve beraberindeki heyet Ardahan`a gelerek bazı incelemelerde bulundu.
Baylan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Vali Mustafa Tekmen`i de makamlarında ziyaret etti.

Ardahan`daki durumdan memnun olduklarını ifade eden Baylan, "Belediye başkanımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Burada yapılan bir bina gördük. Beraberce çok iyi çalışacağımızı gördük. Ben çok mutluyum. Güneş doğudan doğar. İyiki geldik" dedi.
Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise Ardahan`da sokak köpekleri için çok yönlü çalışma başlattıklarını belirterek, "Bugün Türkiye Hayvan hakları yetkilileri ile birlikteyiz. Arkadaşlarımızın Ardahan`a gelmeleri ile birlikte Ardahan da tesis ettiğimiz 250 hayvanlık sokak hayvanları barınak projesinin de inşaatının bitmesini beraber burada tespit ettik. Belediyemize ait 250 hayvanlık sokak hayvanlarının barınağının bitmesi Ardahan merkez, köyleri, ilçeleri var köyleri ayrıca Artvin`in Ardahan`a yakın yerleşim
yerleri, Erzurum ve Karsın Ardahan`a yakın yerleşim yerlerinin de Ardahan`a başıboş bırakılan tüm sokak köpeklerinin sorununu çözebilecek bir merkezdir. Bu merkezle ilgili Bakanlıkla yazılı temaslarımız proje temaslarımız da devam etmektedir. Kısırlaştırmayla ilgili de barınakla birlikte programımız devam etmektedir. Her yıl 500 hayvanı kısırlaştırma programını Bakanlıkla birlikte protokol`e bağladık ve ödenek temini verdiler. Bugünden itibaren gönüllü arkadaşlarımızda var burada, hayvan hakları
federasyonu, Belediye ve Ardahan`daki bu işin ilgili taraflarıyla birlikte bu sorunu hem yasa çerçevesinde hem de hayvanların doğal yaşantılarına uyacağı bir şekilde çözümlemek için bir gayretin içerisinde olacağımızı açıklamak istiyorum" diye konuştu.

YARALI KÖPEĞE YARDIM ELİ

Hayvan Hakları Federasyonu Basın Sözcüsü Şule Baylan, Ardahan`da yaralı halde sokakta buldukları köpeğin tedavisi için hemen müdahale ettiklerini ve belediyeden sözleşmeli veterinerin gelip hayvanın tedavisine başladığını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.