Erzurum Haber Girişi : 20 Temmuz 2013 13:17

Haziran dönemi marka tescil verileri açıklandı

Haziran dönemi marka tescil verileri açıklandı
Erzurum'da bu yılın mart ve nisan ayında durağanlaşan, mayıs ayında yeniden hareketlenen markalaşma seyri haziran ayında ilginç bir durum göstererek yeniden düşüşe geçti.
Erzurumajans-Erzurum'da bu yılın mart ve nisan ayında durağanlaşan, mayıs ayında yeniden hareketlenen markalaşma seyri haziran ayında ilginç bir durum göstererek yeniden düşüşe geçti. Haziran ayında Erzurum'dan yalnızca bir marka tescil edildi.

BAŞVURU VE TESCİL

TPE Haziran dönemi marka tescil verilerini paylaştı. Erzurum'da haziran ayında 1, altı ayda ise 57 marka tescil edildi. Haziran ayında önceki aya göre tescil edilen marka sayısı yüzde 88,8 oranında düşüş gösterdi. İlde ocak'ta 10, şubatta 22, mart ayında 7, nisan ayında 8, mayısta ise 9 marka tescil edilmişti.

ERZURUM'UN PAYI


Erzurum'un altı aylık süreçte tescil edilen marka sayısı ise KUDAKA'da yüzde 62.6, Kuzeydoğu Anadolu'da yüzde 46.3, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 14.8, ülke toplamında ise yüzde 0.15'lik pay edindi.

BÖLGESEL DAĞILIM


Haziran ayında KUDAKA'da 3, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7, Doğu Anadolu Bölgesi'nden ise 31 marka tescil edildi. Ocak-Haziran döneminde ise KUDAKA sorumluluk Bölgesinde 91, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde 123, Doğu Anadolu Bölgesi'nden ise 384 marka tescil işlemi gördü.

BÖLGE İLLERİ


2013 yılının ilk altı ayında Doğu Anadolu Bölgesi illeri olan Ağrı'dan 14, Bingöl'den 14, Bitlis'ten 10, Elazığ'dan 73, Erzincan'dan 30, Erzurum'dan 57, Hakkari'den 8, Kars'tan 8, Malatya'dan 117, Muş'tan 10, Van'dan 29, Iğdır'dan 10, Tunceli'den 4 marka tescil işlemi gördü. Ardahan'da ise marka tescili gerçekleşmedi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.