Kültür-Sanat Haber Girişi : 20 Aralık 2011 14:59

`Herkes mi hırsız?` seyircisi ile buluşuyor

`Herkes mi hırsız?` seyircisi ile buluşuyor
Erzurum Devlet Tiyatrosu`nda gösterime girecek `Herkes mi hırsız` oyununun provası yapılırken oyunculardan birinin evine hırsız girdi.
Erzurum Ajans-Erzurum Devlet Tiyatrosu`nda gösterime girecek `Herkes mi hırsız` oyununun provası yapılırken oyunculardan birinin evine hırsız girdi.

Erzurum Devlet Tiyatrosu`nun. 22 Aralık`tan itibaren sahnelemeye hazırladığı İngiliz yazar Eric Chappell`in yazdığı `Herkes mi hırsız` oyunu basına tanıtıldı. Yönetmen Cengiz Toraman sahnede 35 kişilik bir kadroyla oyunu hazırladıklarını söyledi. Devlet Tiyatrosu Yönetmen sanatçılarından Cengiz Toraman, dün gece geç saatlere kadar oyunun provasını yaptıklarını, bu sırada bir oyuncunun evine hırsız girdiğini bildirdi. Toraman Hırsızları konu alan bir oyunda yer alan arkadaşımızın evine hırsız girmiş. Komşuları arayarak haber verdi. Bu da komik bir rastlantı oldu dedi.

Yönetmen Cengiz Toraman`ın evine hırsız girdiğini söylediği tiyatrocunun `Herkes mi hırsız` oyununda rol alan oyunculardan Mehmet Yıldız olduğu, hırsızın da komşuların müdahalesi üzerine hiç bir şey alamadan kaçtığı belirtildi.

Yönetmen Cengiz Toraman oyunun konusuyla ilgili olarak şunları söyledi:

``Zengin bir çift, evlilik yıl dönümlerini kutlamak için arkadaşlarıyla birlikte dışarı yemeğe çıkar. Ancak döndüklerinde evlerine hırsız girdiğini görürler. Hırsızlardan biri kaçamaz ve yakalanır. Böylece hayatlarında her şeyin yolunda gittiğini düşünenler bir hırsızın ortaya çıkmasıyla dağılacaklardır. İnsan zaafları, ekonomi, felsefe ve sistem üzerine eğlenceli, düşündürücü, dinamik ve komik bir oyun sergileyeceğiz. Ayrıca oyunumuzun prömierine Van`dan gelen depremzedeleri de konuk edeceğiz.``
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.