İlçeler Haber Girişi : 19 Şubat 2015 18:46

Hınıs SYDV yeni hizmet binasına kavuştu

Hınıs SYDV yeni hizmet binasına kavuştu
Hınıs'ta 2014 Ekim ayında yasadışı terör eylemleri sırasında yakılarak kullanılamaz hale getirilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Hizmet Binası yenilendi.
Erzurumajans-Hınıs'ta 2014 Ekim ayında yasadışı terör eylemleri sırasında yakılarak kullanılamaz hale getirilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Hizmet Binası yenilendi.

Saldırı sonucu eski hizmet binasının kullanılamaz hale gelmesi üzerine yerine yeni bir yer kiralandı. Hınıs İlçe Kaymakamı Murat Uz, kiralanan yeni binada hizmete kaldığı yerden devam edildiğini belirtti.

Uz, "Özellikle kış mevsiminin başlaması ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yakacak ihtiyacının karşılanması noktasında acil olarak hareket edilerek kömür yardımları dağıtımına başlanıldı. Bu kapsamda ilk aşamada tespiti yapılan yardıma muhtaç bin 137 ailemize 2'şer ton; sonraki değerlendirmelerle 226 ailemize 1'er ton kömür yardımı yapılarak 795.000,00 TL'lik kaynak kullanıldı. Kömür yardımı yanı sıra yine yardıma ihtiyacı olan fakir vatandaşlarımız için yardım dosyaları yeniden oluşturulup; Sosyal Yardım ve İncelemede görevli çalışanlarımızca hane ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından belirli periyotlarda Mütevelli Heyeti toplantıları yaparak vatandaşlarımızın nakit ihtiyaçları karşılanmaya çalışıldı. Bu kapsamda yeni vakıf binasında çalışmaya başlanmasından itibaren toplamda 892 vatandaşımıza 381.900,00 TL nakdi yardım yapıldı. Engelli vatandaşlarımızı her daim koruyup kollayan onlara her fırsatta öncelikli olarak destek veren vakfımız Acar Mahallesi'nde ikamet eden Ali Gültepe isimli vatandaşımıza 2.500,00 TL değerinde 1 adet akülü engelli aracı yardımı yapıldı." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.