Kültür-Sanat Haber Girişi : 02 Mayıs 2015 14:07

Horasan Anadolu Lisesi öğrencilerinin Hüsnü Hat sergisi

Horasan Anadolu Lisesi öğrencilerinin Hüsnü Hat sergisi
Kutlu doğum haftası münasebeti ile Erzurum'da birçok kurum ve STK geniş içerikli programlar düzenlerken Horasan Imam Hatip Lisesi öğrencileri de Hüsn-ü hatt ve resim sergisi açarak etkinlikler arasındaki yerini aldı.
Erzurumajans-Kutlu doğum haftası münasebeti ile Erzurum'da birçok kurum ve STK geniş içerikli programlar düzenlerken Horasan Imam Hatip Lisesi öğrencileri de Hüsn-ü hat ve resim sergisi açarak etkinlikler arasındaki yerini aldı.

Halkın yoğun ilgisini çeken serginin 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin ortak çalışması olduğunu, bir yıllık bir eğitim ve hazırlık sonucu oluşturulduğunu söyleyen okul müdürü Bünyamin Kara, etkinliğin bir yıllık egzersiz ders olarak öğrencilere verildiğini, bu dersler sayesinde hem Osmanlıca derslerine bir girizgah hem hüsn-ü hatt'a olan ilgiyi artırdığını ifade etti.

Yaklaşık yüz yirmi eserin sergilenmesinde ve muhafaza edilmesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesinin maddi ve manevi desteği ile bir ortak proje olduğunu da ekleyen okul müdürü Kara, "Sergimiz için öğrencilerimizin konaklama, yol masraflarını karşılayan hatta bu yıl yapılan Siyer temalı Kitap Fuarında sergilememize imkan tanıyan Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e, Kültür ve Sosyal işler Daire başkanı Mehmet Emin Öz'e ve Genel Sekreter Yardımcısı Selami Kaskin'e ilgilerinden ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

Serginin hazırlanmasında emeği geçen ve bu konuda eğitim veren Horasan IHL meslek dersi öğretmeni Aslı Seda Gökdaş ise, sergiye gösterilen ilgiden memnun kaldığını söyleyerek "Bizim bilgimiz ne kadar ise öğrencilerimize o kadarını aktarmak ile mesulüz, hüsn-i hatt gibi ince ve mukaddes sanatın insan ruhu ve düşüncesindeki müsbet etkisini düşünecek olursak öğrencilerin bu eğitim ve sergi sürecinden kazanımlarının olduğunu anlayabiliriz. Ne ben ne de öğrencilerim bir hattat değiliz fakat düstur edineceğimiz bir hadis var 'ya öğreten ol, ya öğrenen, ya bu ikisine yardım eden ol ya da bu işin seveni, beşincisi olma helâk olursun' biz de Bu hadis-i şerif gereğince kendi hüsn-i niyetimiz dâiresinde gençleri bu sanata özendirmeye ve hiç değilse Muhib olmalarını sağlamaya çalıştık" dedi.

14 öğrencinin eserlerinden oluşan sergi daha 21 Nisan tarihinde Horasan'da ilçe kaymakamı Doğan Dinç'in katılımıyla açılmıştı, 27-28 Nisan tarihinde ise kitap fuarı içinde sergilendi, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ın ve Büyükşehir belediyesini temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin'in açılışında bulunduğu sergiyi il Müftü vekili, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe müftüleri, Büyükşehir Belediye daire başkanları, bir çok kurum müdürü ve STK başkanları da ziyaret etti. Sergide Horasan ilçe Milli Eğitim Müdürü Selahattin Karakurt, Horasan İmam Hatip Orta Okulu müdürü ve öğretmenleri ile Horasan Belediye başkan yardımcısı da bulunarak öğrencileri yalnız bırakmadı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.