Bölge Haber Girişi : 04 Temmuz 2011 15:14

Horasan'da çiftçilere süt sağım makinesi!..

Horasan'da çiftçilere süt sağım makinesi!..
Erzurum Tarım İl Müdürlüğü'nce Horasan'ın Yörükatlı köyünde kadın çiftçilere süt sağım makinası düzenlenen törenle dağıtıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum Tarım İl Müdürlüğü’nce Horasan’ın Yörükatlı köyünde kadın çiftçilere süt sağım makinası düzenlenen törenle dağıtıldı.

Tarım İl Müdürlüğü’nce düzenlenen eğitim seminerlerini başarıyla tamamlayan kadın çiftçilere süt sağım makinası dağıtıldı. Konuyla ilgili Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz, Bakanlığımız Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılı ‘Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi’ kapsamına alınmıştır. Proje 2011 yılında da devam etmektedir. İl Müdürlüğümüzce yapılan ve bakanlığımızca uygun görülen ‘Çiftçi Kadınların İşlerini Kolaylaştırıcı ve Hayvan Refahı Kapsamında Süt Sağım Makineleri Dağıtımı- Uygulamalı Eğitim Projesi’ 2011 yılında İlimize bağlı 5 ilçe ve 5 köyde planlanmıştır. Proje kapsamında Horasan ilçesine bağlı Yörükatlı köyünde düzenlenen eğitim programında başta süt sağımı olmak üzere tarımla ilgili birçok konuda bilgi verilmiştir. Bu proje ile seçilen köylerde, eğitimlere katılanlara kura ile süt sağım makinesi verilerek, aileler açısından işgücü ve zaman tasarrufu, hayvancılık ve üretim açısından ise hayvan refahı ile birlikte kaliteli ve sağlıklı süt sağımı hedeflenmiştir. Eğitimi tamamlanan Horasan İlçesi Yörükatlı Köyünde süt sağım makineleri dağıtım töreni yapıldı.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.