Bölge Haber Girişi : 19 Kasım 2009 00:15

Hükümlüyü mezardan çıkarıp otopsi yaptılar!..

Hükümlüyü mezardan çıkarıp otopsi yaptılar!..
Erzurum'un Horasan ilçesinde iki gün önce defnedilen vatandaş otopsi yapılmak üzere mezardan çıkarılarak yeniden hastane morguna getirildi. Hastane çevresinde toplanan yakınları, otopsi yapmadan cenazeyi teslim edenler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç

Erzurum Ajans-Horasan ilçesinde iki gün önce defnedilen vatandaş otopsi yapılmak üzere mezardan çıkarılarak yeniden hastane morguna getirildi.

Metris Cezaevi'nde hapis yatan ve İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettikten sonra getirildiği Erzurum'un Horasan ilçesinde defnedilen Abdurrahman Zorba'nın (33), mezarının otopsi yapılmak üzere açılmasına ailesi tepki gösterdi. Hastane çevresinde toplanan yakınları, otopsi yapmadan cenazeyi teslim edenler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler.

İstanbul'da bir inşaat firmasında çalışan evli ve üç çocuk babası Abdurrahman Zorba, 18 Ekim 2007'de kamyonla bir otomobile çarptı. İki kişinin öldüğü kaza sonrası polis tarafından gözaltına alınan Zorba, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Bir ya da birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek, ölümlü trafik kazası' suçundan yargılanan Zorba, 4 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Metris Cezaevi'nde cezasını çeken Zorba, yaklaşık bir ay önce

akciğer rahatsızlığı nedeniyle Zeytinburnu Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hastalığının son günlerinde yoğun bakımda tedavi gören Zorba, geçtiğimiz 14 Kasım'da hayatını kaybetti.

İddiaya göre herhangi bir otopsi yapılmayan Abdurrahman Zorba'nın cenazesi, cezaevindeki işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Yakınları tarafından otobüsle Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Hacı Halil köyüne getirilen Zorba, 15 Kasım'da defnedildi. Genç yaşta kaybettikleri oğullarının acısını yaşayan aile, dün (17 Kasım) otopsi yapılmak üzere açılmak istenmesiyle ikinci kez yıkıldı. İki yıldır Metris Cezaevi'nde hapis yatan Abdurrahman Zorba'nın otopsi yapılmadan ailesine teslim

edilmesi üzerine Adalet Bakanlığı'ndan gönderilen bir yazıyla mezar yeniden açıldı. Cumhuriyet Savcısı gözetiminde mezardan çıkarılan Zorba'ya Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi morgunda otopsi yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren otopsinin ardından cenaze, ailesi tarafından götürüldüğü Hacı Halil köyünde ikinci kez defnedildi.

Abdurrahman Zorba'nın rahatsızlığı konusunda sağlıklı bilgi alamadıklarını söylen yakınları, cenazenin hastanede herhangi bir otopsi yapılmadan kendilerine teslim edildiğini ileri sürdüler. Mezarın ikinci kez açılmasıyla acılarının daha da arttığını anlatan Zorba'nın amcası Seyithan Zorba, "İstanbul'da tedavi gördüğü süre içerisinde hastalığı konusunda net bir bilgi alamadık. Sadece yoğun bakıma alındığı zaman akciğerlerinde problem olduğu söylendi. Bir gün sonra da vefat etti. Cezaevine yatmasına karşın

herhangi bir otopsi yapılmadan bize teslim edildi. Cenazeyi köyüne getirip defnettikten 3 gün sonra Adalet Bakanlığı'nın emriyle otopsi yapılması için mezarın açılacağını söylediler. Yaptığımız itirazlara karşın cenazeyi mezardan çıkararak hastane morgunda otopsi yaptılar. Abdurrahman'ın öldüğü gün yapılması gereken otopsinin aradan 4 gün geçtikten sonra yapılmasını anlayamıyorum. Otopsi sonuçlarından sonra bu konuda ihmali olanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.