Bölge Haber Girişi : 18 Kasım 2009 02:35

Belediyelerin kurban kesim yerleri!..

Belediyelerin kurban kesim yerleri!..
Belediye başkanları ve yetkilileri belediyelerce belirlenen alanların dışında kesinlikle kurbanlık satışını ve kesimine müsaade etmeyeceklerini, aksi davranışların derhal cezalandırılacağını dile getirdiler.

PALANDÖKEN BELEDİYESİ

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Erzurum'da yerel yöneticiler, kesim yerleri ve temizlik ekiplerini hazır hale getirdi. Kurbanla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, eski hayvan pazarı yeri ve Yıldızkent'te hayvan satış noktasını kurban satış yeri olarak belirlediklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, özellikle ilçenin doğu ve batısını seçtiklerini vurguladı. Bunda çevrenin daha az kirletilmesinin amaçlandığını ifade eden Bulutlar, belirlenen yerlerin dışında hayvan satışına müsaade etmeyeceklerine dikkat çekti.

Kurban kesim yerlerini belirlediklerinin altını çizen Başkan Bulutlar, Yenişehir'de erkek öğrenci yurdu civarında günlük 300 büyükbaş hayvan kesimi yapılabileceği yeri hazır hale getirdiklerini söyledi. Vatandaşların hayvanlarını hijyenik ortamda kesmeleri için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Başkan Bulutlar, Kayakyolu'nda ikamet edenlerin ise kurbanlarını rahat kesmeleri için Sağlık Merkezi karşısındaki parkın hazırlıklarının sürdüğünü belirtti. Ayrıca, vatandaşların kendi bina ve bahçelerindeki kesimlerine de müdahale etmeyeceklerinin altını çizen Başkan Bulutlar, yol ve refüjlerdeki kesimlere müsaade etmeyeceklerine dikkat çekti. Vatandaşların bu konuda zaten duyarlı olduğunu belirten Bulutlar, denetimlerin süreceğini ve gerektiğinde kanunun kendilerine tanıdığı yaptırımları uygulayacaklarını söyledi.

Temizlik için sürekli hareket halende olacaklarını dile getiren Başkan Bulutlar, ekiplerin oluşturulduğunu, dört çöp kamyonu ve kepçelerle sürekli temizlik işlemlerini sürdüreceklerini belirtti. Kurbanlardan arta kalan atıkların aynı gün alınması için yoğun çaba sarf edeceklerini vurgulayan Başkan Bulutlar, böylece kötü görünümün önüne geçileceğini sözlerine ekledi.

YAKUTİYE BELEDİYESİ

Yedi noktada hayvan kesim yeri belirlediklerini dile getiren Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı Suat Hayri Güneş ise vatandaşların kurbanlarını Kombina, Şükrüpaşa Ekopazarı, Veyisefendi İlçe Emniyet Müdürlüğü arkası, Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü arkası, Şehitler Mahallesi, Sanayi Mahallesi Dikmen Sokak, Kavak Mahallesi Taşçısalih Sokak pazar yerlerinde ve özel kombinalarda kesimlerini yapabileceklerini söyledi. Bu yerlerin kaymakamlık, belediye ve ilçe müdürlüğünden oluşan bir komisyon tarafından belirlendiğini dile getiren Güneş, herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek için ekiplerin 24 saat kontrollerde bulunacağını ifade etti. Kurban Bayramı'nda temizlik için 4 kepçe ve 15 kamyonun hazır halde bekletileceğini dile getiren Güneş, bayram süresince temizliklerin süreceğini kaydetti.

AZİZİYE BELEDİYESİ

Aziziye Belediyle Başkanı Fatih Cengiz de Yeni Mahalle, Bahçeli Evler, Fidanlık, İstasyon, 200 Evler, Gezköy, Abdulhamithan, Alparslan, Ferah ve Eski Mahalle semtlerinde vatandaşların kurban kesme ibadetlerini yapabileceklerini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.