Erzurum Haber Girişi : 01 Şubat 2013 13:17

İcralık şehir Erzurum!

İcralık şehir Erzurum!
Erzurum’da 116 bin 976 kişi icralık İcra müdürlüklerinde pos cihaz dönemi başladı…
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum Adliyesi’nde icra dosya sayısı her geçen gün artarken, buna paralel olarak da yeni icra müdürlükleri açılıyor. Bugün itibariyle 5 icra müdürlüğünün hizmet verdiği Erzurum Adliyesi’nden şehrin dörtte birine yönelik ‘icra takibi’ yürütülüyor. Son sayımda nüfusu 398 bine yükselen Erzurum’da tam 116 bin 976 kişi hakkında ‘icra takibi’ yapılıyor. Bu da şehirde yaşayan her dört kişiden 1’inin icralık olduğu gerçeğini ortaya koyuyor.

İcra Müdürlüklerine ait raflarda borçlulara ait binlerce icra dosyaları arasında ilk sırayı GSM şirketleri alıyor. Telefon faturalarını veya şirketlerden aldıkları telefonların paralarını ödeyemeyen binlerce vatandaş hakkında icra takibi yapılıyor. GSM şirketlerini ise bankalar izliyor.Ev ve otomobil kredisinin ilk sırada yer aldığı banka alacaklarında, tüketici kredisi borçlusu da önemli bir yer tutuyor.

Bankalardan kredi almak için en az iki kefil ile müracaat eden müşterinin borcunu ödeyememesi yüzünden binlerce kefilin de başı derde girdi. Asıl borçlu hakkında başlatılan ‘icra takibi’ doğrultusunda çok sayıda kefilin ev ve eşyalarına hacizle el konuldu.

NAKİT TAHSİLATINA SON, ÖDEMELER POS CİHAZINDAN…

Adalet Bakanlığı’ndan genelgeye göre, bundan böyle avukatların icra dosyalarıyla ilgili yapacakları her türlü masraf, kredi kartı ile ödenebilecek. 5 Ocak 2013 tarihli, 6352 sayılı Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda yapılan değişikliğe  göre, Avukat tarafından dosyalarda yapılacak her türlü harç vb. masrafların icra müdürlüklerinin POS cihazıyla ödenmesi uygulaması getirildi. POS cihazlarından sadece anlaşmalı bankalarla işlem yapılacak.

ERZURUM’DA 116 BİN 976 DOSYA İCRALIK…

Erzurum’daki icra dosyaları istatistiklerinde ise tablo şöyle:

Birinci İcra Müdürlüğü: 23 Bin 976

İkinci İcra Müdürlüğü: 22 Bin

Üçüncü İcra Müdürlüğü: 24 Bin

Dördüncü İcra Müdürlüğü: 28 Bin

Beşinci İcra Müdürlüğü: 19 Bin


Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.