Erzurum Düzenleme Tarihi : 22 Eylül 2020 15:27 Haber Girişi : 22 Eylül 2020 15:53

İğneyle kuyu kazıyoruz!

İğneyle kuyu kazıyoruz!
Türkiye'nin gözde ekiplerinden sayılan ve bu yönüyle de bizleri gururlandıran AFAD'ın ekiplerinin gecesi-gündüzü kalmadı.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Allah başka kaza, bela vermesin, Erzurum’un AFAD ekiplerinin başı bu sıralar bayağı bir kalabalık. 23 Ağustos tarihinde Giresun’da meydana gelen sel ve heyelan faciasından sonra olay yerine giden Erzurum’un AFAD ekibi, orayı mesken tuttu.

 

Tecrübeli oluşundan dolayı arama-kurtarma çalışmaları için o gün bugündür Giresun’u mesken tutan ekipler, gece-gündüz kayıp 4 kişiyi arıyor. Başarılı çalışmalarından dolayı Türkiye’nin gözde ekiplerinden sayılan ve bu yönüyle de bizleri gururlandıran AFAD’ın ekiplerinin gecesi-gündüzü kalmadı. Talimat gereği kayıp 4 kişinin arayışını diğer ekipler ile birlikte sürdüren AFAD Erzurum ekibi, görünen o ki o kişiler bulunmadan da dönmeyecek.

 

Kısa adı AFAD olan Afet ve Acil Durum Müdürü Selahattin Karslı ile dün konuştum, bir kulaklarının Giresun’da olduğunu söyledi ve ‘’Adeta iğne ile kuyu kazıyoruz. Kayıp kişilerin denize sürüklendiğini tahmin ettiğimiz için de bir aydır denizde çalışıyoruz. Elbette ki bu kolay bir şey değil. Ama arama-kurtarma çalışmalarını sürdürmek durumundayız. Kayıp kişilerin ailelerini de düşündükçe elbette bu işe başka bir şekilde yoğunlaşıyoruz. Onların acısı, kaybı, bizim acımız ve kalbimizdir. Neredeyse bir aydır buradayız ve galiba bulmadan da dönmeyeceğiz’’ dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.