Erzurum Haber Girişi : 31 Mart 2012 18:15

İHH Kadın kolları Erzurumlu yetimleri unutmadı

İHH Kadın kolları Erzurumlu yetimleri unutmadı
İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Kadın kolları, Türkiye genelinde yetim çocuklar ve muhtaç aileler için başlattıkları yardım kampanyaları çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde Erzurumlu yetim çocuklarla buluştu.
Erzurum Ajans-İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Kadın kolları, Türkiye genelinde yetim çocuklar ve muhtaç aileler için başlattıkları yardım kampanyaları çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde Erzurumlu yetim çocuklarla buluştu. İHH Kadın Kolları Başkanı Fatmanur Kutay, yaptığı açıklamada, “Şubat-Mart aylarında yurt içinde ve dışında yetim dayanışma günleri düzenliyoruz. Türkiye’de otuz ilde bu etkinlikleri gerçekleştireceğiz” dedi.
Yaklaşık 300 yetim çocuğu ağırlayacaklarını ve kendilerine hediyeler sunacaklarını söyleyen Kutay; “Yeryüzünde 185 milyon kimsesiz çocuk var. Bunları bir araya getirdiğinizde Dünyanın en büyük sekizinci ülkesi yapıyor.” dedi.
İHH Hareketiyle ilgili olarak da bilgi veren Kutay; “120 ülke de faaliyet göstermeye çalışıyoruz. Yardımlarımızı din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden, mazlum olan kim varsa onlara ulaştırmaya çalışıyoruz.’’ dedi.
“Japonya da tusunami felaketi gerçekleştiği zaman ilk yardımı kavuşturan yardım kuruluşu İHH olmuştur” diyen Kutay, “İsrail de dahi, savaşlardan, kıtlıklardan ve felaketlerden mağdur olan çocuklar olsa, oraya da gideriz ve o çocuklara yardım ederiz” dedi.
Toplumların yetim kavramını sahiplenmesini ve anlamlandırması gerektiğini vurgulayan Kutay, dünya da yetim çocukların organ mafyalarının hedefi olduğunu söyledi. İstanbul da ve diğer büyük kentlerde bu çocukların yasa dışı çalıştırıldığına işaret eden Kutay, ‘’İHH olarak bu çocuklara terapi programları uyguluyoruz, onlara yalnız olmadıklarını hissini ciddi bir şekilde hissettiriyoruz.’’ Diye konuştu.
Basının da yetim kavramı konusunu ön plana çıkrama ve komuoyu bilinci uyandırma bakımından sorumlulukları olduğunu kaydeden Kutay, “Kıtlıktan dolayı dünyanın her yerinde çocuklar ölürken, bizim ülkemizde aşırı bir tüketim var, çok tüketiyoruz. Bu konuda insanlarımız daha duyarlı olması gerek.” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.