Siyaset Haber Girişi : 08 Temmuz 2014 17:10

İhsanoğlu: Bana monşer dedilerse müteşekkirim

İhsanoğlu: Bana monşer dedilerse müteşekkirim
İhsanoğlu, Başbakan'ın 'monşer' nitelendirmesine ilişkin, "Monşer 'azizim' demek. Bana 'azizim' dedilerse çok müteşekkirim" dedi.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kadıköy Salı Pazarı'nı ziyaret ettikten sonra Marmara'yla Avrupa yakasına geçti. İhsanoğlu, Marmaray'a binmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Burada Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkındaki "monşer" yakıştırmasına yanıt veren İhsanoğlu "Monşer 'azizim' demek. Bana 'azizim' dedilerse çok müteşekkirim" dedi.

"HERKES SAYGILI OLMALI"

Halkın ilgisinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Ekmeleddin İhsanoğlu, "Şunu anlıyorum ki halkta bir değişim talebi var. Halkın demokratik bir alternatif arayışı var. Halkın demokrasi anlayışına herkes saygılı olmalı, halkın hoşgörüsüne herkes saygılı olmalı. O bakımdan bugünkü kıs Salı pazarı ziyaretimiz çok şeyler söylüyor. Gençleri, emeklilerin, erkeklerin özellikle de kadınların söyledikleri beni çok duygulandırıyor. Eminim ki kadınlarımız demokrasi imtihanını da en üst sınıfa geçmişlerdir ve en yüksek puanı bizim kadınlarımız alacaktır" diye konuştu.

"BEN AÇIKLAMA YAPTIM"

"Gençlerimiz çok yakından ilgileniyorlar. Onlar beni çok mutlu ediyor" diyen İhsanoğlu gazetecilerin buna şahit olduğunu da belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, BDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ile ilgili sözlerinin sorulması üzerine İhsanoğlu, "Ben açıklama yaptım" şeklinde yanıt verdi.

"MONŞER DEDİLERSE MÜTEŞŞEKKİRİM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'monşer' nitelendirmesini değerlendiren İhsanoğlu, "Monşer kelimesini bilmeyenlere ufak bir dipnot vereyim. Monşer 'azizim' demek. Bana azizim dedilerse çok müteşekkirim" diye konuştu.

MARMARAY'A EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Anadolu yakasından Avrupa yakasına Marmaray'la geçen İhsanoğlu, Marmaray'ın Türkiye'nin rüyalarından birisi olduğunu belirterek, " Bu rüya gerçekleşmiştir. Bu projeye katkısı olan, devlet adamları, bürokratlar, teknokratlar, bunu yapan Türk işçileri ve Türk mühendislerini tebrik ediyorum" dedi.

İSTANBULKARTI GÖSTERDİ


Cebinden çakırdığı İstanbulkart'ı ( Akbil ) turnikeye basmak isteyen İhsanoğlu görevlilerin turnikeleri açmasıyla yürüyen merdivene geçti. Basın mensuplarının izdihamı altında trene binen İhsanoğlu bir ailenin yanına oturdu. İzdiham yüzünden korkan ve ağlayan küçük bir çocuğu sakinleştiren İhsanoğlu 10 dakika süren yolculuğun ardından Yenikapı istasyonunda indi. İstasyon çıkışında kullandığı İstanbul kartı basın mensuplarına gösteren İhsanoğlu, "Vapuru, metrobüsü, bazen de otobüsü bu kartla kullanıyorum. Vatandaşlara tavsiye ediyorum" dedi.

"ECEVİT DÖNEMİNDE BAŞLADI"

Marmaray'ın hikayesini 1999'dan itibaren yakından takip ettiğini söyleyen İhsanoğlu,"Sayın Demirel'in Cumhurbaşkanlığı zamanında rahmetli Bülent Ecevit'in Başbakanlığı zamanında, sayın Devlet Bahçeli'nin Başbakan Yardımcılığı zamanında proje başlamıştı. 2001 senesinde benim yakın dostum, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün de Ulaştırma Bakanlığı zamanında çalışmalar başlamıştı. Geçtiğimiz 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramında sayın Başbakanımız tarafından açılmıştır. Bu projeye katkısı olan herkese minnettarız. Türkiye'nin bunun gibi büyük projelere ihtiyacı vardır. Arka arkaya gelen hükümetlerin katkılarıyla Türkiye daha iyi bir noktaya gelecek. Demokrasimizin en güzel örneklerinden bir tanesi. Demokrasi olursa, biz huzur içerisinde olacağız, refah içerisinde olacağız" diye konuştu.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.