Bölge Haber Girişi : 14 Aralık 2011 12:30

İkizler hava ambulansı ile Elazığ`a sevk edildi

İkizler hava ambulansı ile Elazığ`a sevk edildi
Iğdır Devlet Hastanesi`nde prematüre olarak dünyaya gelen ikizler, 112 ambulansı ulaştırıldıkları Kars Havaalanı`ndan Sağlık Bakanlığına ait uçak ambulans ile Elazığ`a nakledildi.
Erzurum Ajans-Iğdır Devlet Hastanesi`nde prematüre olarak dünyaya gelen ikizler, 112 ambulansı ulaştırıldıkları Kars Havaalanı`ndan Sağlık Bakanlığına ait uçak ambulans ile Elazığ`a nakledildi.

Konu ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, acil tıbbi müdahale gerektiren durumlarda hastanın tıbbi müdahalenin yapılabileceği sağlık kuruluşuna en seri şekilde ulaştırılması ve gereken müdahalenin zamanında yapılmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Yeşilboya, "Bu amaçla bakanlığımız hava ambulans sistemini vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur. İlimizde üniversite ve araştırma hastanesi bulunmadığından bazı acil hastalarımız ön müdahale arkası gerekli donanım ve ekibe sahip yakın illerdeki bu hastanelere zaman kaybetmeksizin hava yolu ile sevk edilmektedir. 27 haftalık prematüre ikiz bebekler, Iğdır`dan 112 ambulansı ile Kars Havaalanı`na, buradan da Sağlık Bakanlığımızın uçak ambulansı ile Elazığ Medical Park Hastanesi yeni doğan ünitesine
nakledildi. Geçtiğimiz günlerde yine ilimizdeki Devlet Hastanesi`nde akciğer kanaması (pulmoner hemoraji) tanısı konan henüz 5 günlük bebek Kılıç`ın yaşaması için hastane çalışanları ve 112 Komuta Merkezi personeli seferber oldu. Bu aşamada imkanlar doğrultusunda hastanemizde yapılabilecek tüm tıbbi müdahale uygulanmış ama hayati tehlikesinin devam ediyor olması ve geçen her dakikanın bebeğimizin aleyhine işlemesi sonucu acil sevki için 112 Komuta Merkezi`miz, hastamızın Ankara Hava Ambulans Operasyon
Merkezi`nden en yakın ilimiz Erzurum`da yer olmadığından, Elazığ Fırat Üniversitesi yeni doğan ünitesine nakli için uçak ambulans talebinde bulundu. 08.12.2011 Tarihinde Kars Havaalanı`na inen uçak ambulansla bebeğimiz ailesiyle beraber Elazığ`a havalandı" diye konuştu.

Bakanlığın 24 saat hizmete sunduğu hava ambulansı hizmetlerinin, sosyal güvencesi olsun olmasın her vatandaş için ücretsiz olduğunu anlatan Yeşilboya, "Iğdır`da yakında hizmete girecek havaalanımızla bu sevkler daha da kısa süreye inecek ve yaşam savaşı veren hastalarımıza umut olacak" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.