Erzurum Haber Girişi : 06 Temmuz 2012 12:30

İl Genel Meclisi tatile girdi

İl Genel Meclisi tatile girdi
Erzurum İl Genel Meclisi Temmuz dönemi son toplantısı bugün yapıldı.
Erzurum Ajans-Erzurum İl Genel Meclisi Temmuz dönemi son toplantısı bugün yapıldı.
İl Özel İdaresi toplantı salonunda Bülent Taşkesenligil başkanlığgında yapılan toplantıda, Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün sosyal ve kültürel etkinlikleri hakkında Kültür Turizm ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor ve Dünya Çevre Günü Etkinlikleri çerçevesinde yapılacak çalışmalar hakkında Çevre ve Sağlık komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.
Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Cem Çil meclis toplantısında yaptığı konuşmada; “ÇED” le ilgili olarak “ÇED dediğimiz çevresel etki değerlendirme raporu, uluslararası standartlarda hazırlanmış, il sınırları dahilinde yapılacak olan, her türlü kum ocağı, çakıl ocağı, kömür ocağı, maden ocakları, HES’ler, asfalt tesisleri, yani doğayla alakalı işlenebilecek olan ham madde ürününe ait yatırımlar “ÇED” dediğimiz çevresel etki değerlendirme raporu alınarak yapılan yatırımlardır. Merkez olarak da il merkezinde Çevre Yönetimi Şube Müdürlüğü adı altında hizmet vermektedir. Bununda başlıca görevleri Hava kalitesinin korunması ve yönetmelik il kapsamındaki faaliyetler, il merkezi ve ilçelerimizde satışa sunulan standartlara uygun olmayan ve satışı yasaklanan katı veya sıvı yakıtlar hava kirliliğine sebebiyet veren kamu kurum kuruluş ve özel binalara ait kazan dairelerinin denetimlerinin yapılmasıdır.” şeklinde konuştu.
Gıda ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Yusuf Kılıç ise meclis toplantısında yaptığı konuşmada köy, mera ve yaylaların kiraya verilmesi konusundaki çalışmalarını meclis üyeleriyle paylaştı.
Kılıç, “Mera ve yaylaların bu haliyle bölge insanı dışından birilerine kiralanmasının çeşitli sorunlara sebebiyet verdiği, bu sorunların en önemlisinin asayiş sorunu olduğunu sorunun hem yerel halk ile kiracılar arasında hem de komşu köyler arasında çeşitli husumetlere ve zaman zaman kavgaya varan tartışmalara neden olduğunu” belirtti.
Toplantı sonunda İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, meclisin bugün itibariyle tatile gireceğini bir dahaki İl Meclis toplantısının 3 Eylül’de yapılacağını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.