Erzurum Haber Girişi : 25 Kasım 2011 12:25

İl özel idaresi`nden dev yatırım

İl özel idaresi`nden dev yatırım
İl özel idaresi 2011 sezonunda 81.385 milyon liralık yatırım yaptı. İl Genel Sekreteri Selami Altınok İl Özel İdaresi olarak 2011 sezonunun yatırım sezonu olduğunu belirterek sorumluluk alanlarındaki pek çok sıkıntının giderildiğine dikkat çekti.
Erzurum Ajans-İl özel idaresi 2011 sezonunda 81.385 milyon liralık yatırım yaptı. İl Genel Sekreteri Selami Altınok İl Özel İdaresi olarak 2011 sezonunun yatırım sezonu olduğunu belirterek sorumluluk alanlarındaki pek çok sıkıntının giderildiğine dikkat çekti.
2011 yaz sezonunun oldukça verimli bir sezon olduğunu dile getiren İl Genel Sekreteri Altınok, “Planladığımız işlerinin tamamını yaptık. Hatta yüzde 25 oranında planlarımızın da üzerine çıkmış olduk. Bu yıl 55 milyon KÖYDES ve 26.385 milyon Özel İdare bütçesi olmak üzere toplam 81.385 milyon TL’lik bütçemiz bulunuyordu. Bu bütçe ile 99 km birinci kat 318 km ikinci kat köy yollarımızda asfalt çalışması yaptık. Asfalt oranı 2008 yılında 7.6 iken bu gün 19.1’e çıktı. 2015 yılına kadar yol ağımızın yüzde 40’ını asfaltlamayı hedefliyoruz. Bunun yanında 723 km stabilize yol yaptık. 110 km onarım ve 18 km yol tesviyesi yaptık. Ayrıca 6285 km greyderli bakım yapıldı” dedi.

SU MEDENİYETTİR

“Biz suyun medeniyet olduğuna inanıyoruz” diyen Altınok, “Her vatandaşımızın bu medeniyetle buluşmasını istiyoruz. Bu yıl 49 yerleşim yerine daha şebekeli içme suyu götürdük. 2008 yılında 897 köyümüzde içme suyu varken bu gün itibariyle 966 köyümüzde içme suyu var. 34 yerleşim biriminde de kanalizasyon çalışması yaptık. İçme suyu götürmediğimiz sadece birkaç bölge kaldı, oralarda da itilaf çıktığı için içme suyu henüz götürülmüş değil. Karaçoban’da iki köyümüz, Tekman’da 2 köyümüz ve Karayazıda 2 köyümüz kaldı. Bu itilafların çözülmesi durumunda hemen bu köylerimize de şebekeli içme suyunu ulaştırmış olacağız. Şu ana kadar toplam 966 köyümüzde artık içme suyu problemi yaşanmıyor. İnsanlar kilometrelerce uzaktan eşek sırtlarında içme suyunu taşımak zorunda kalmıyor.

Bu arada 34 yerleşim birimine kanalizasyon yaptık. Şu an itibariyle 2008 yılında 292 köyümüzde kanalizasyon varken bu gün itibariyle toplam 404 köyümüzde kanalizasyonla tanıştı. 50 adet menfez, 49 adet köprü yaptık. 25 yerleşim birimine tarımsal sulama kanalı yaptık. 5 adet hayvanlar için içme suyu tesisi yaptık. Bu sulama kanalları ile 3833 hektar alan sulanmış olacak” diye konuştu.

KÖYLERİMİZİN İÇİNDEKİ YOLLARI TAŞLA DÖŞEMEYİ HEDEFLİYORUZ

Kırsal alt yapı anlamında hemen hemen gerekli bütün çalışmaların yapıldığını ifade eden Genel Sekreter Altınok, “Köy yollarımız kesinlikle ya asfalt yada stabilize. Stabilizesi olmayan köy yolumuz kalmadı. İçme suyunu bütün köylerimize ulaştırdık. İçme suyu olmayan mezralarımız var. Artık yavaş yavaş bu mezralarımızın içme suyu sorununu gidermeye yöneliyoruz. Tarımsal sulamada ciddi aşamalar kaydettik. Kültür bitkileri geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Artık köylerimizdeki alt yapı sorununu büyük ölçüde tamamladığımız için şimdi köylerimizde çağa uygun modern işler yapıyoruz. Köylerimizin içindeki yolları taşla döşemeyi hedefliyoruz. Daha çok sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Erzurum’la ilgili son derece önemli kitaplar hazırlattık. Bunların birinin basımını gerçekleştirdik. Toprağın altındaki tarih kitabı çeşitli çevrelerin beğenisini topladı. Şu anda Erzurum eğitim tarihi kitabımız basım aşamasına geldi. Ayrıca Erzurum’da daha önce hiç yapılmamış olan bir prestij kitabı hazırlatıyoruz. 12 yazarın katkılarıyla hazırlanan kitap Erzurum adına bir ilk olacak. Restorasyon ve çevre düzenlemesi işleri yapıyoruz. Şeyhler hamamı ve Külhancı Baba türbesini restore ediyoruz. Somuncuoğlu konağının restorasyonu için tabip olduk. Alabilirsek bir Erzurum evini daha kültür mirasımıza kazandırmış olacağız. Bizim camiamızda yaygın bir kanaat vardır. Kimsenin sahip olmadığı işlere İl Özel İdaresi sahip olur. Bizde bu bilinçle hareket ediyoruz. Kimsenin sahiplenmediği işleri kendi işimiz gibi sahipleniyoruz” şeklinde konuştu.

KARLA MÜCADELEDE SORUN YOK

Altınok, “Biz karla mücadele için özel bir bütçe ayırmıyoruz. Aylık giderlerimiz var. 500 bin lira aylık personel ve akaryakıt giderimiz oluyor. 2011 yılı içerisinde 32.527 km yolda karla mücadele çalışması yaptık. Bu yılda karla mücadeleyi etkin bir biçimde yapacağız. 5479 km köy yol ağımız bulunuyor. 32 greyder, 15 dozerle karla mücadele edeceğiz. Geçmiş yıllarda ortalama köy yolları 7 gün kapalı kalıyordu. Bu gün sadece üç gün kapalı kalıyor. Bunu daha iyi organize olarak, ekiplerimizi seyyar kullanarak başardık. Bu kışta hiçbir sorun olmadan karla mücadele çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçen yıl bizim görev sahamızda olmamasına rağmen turizm bölgelerinde her hangi bir sıkıntı yaşanmasın diye isteyen belediyemize destek olduk. Bu yılda bu desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

İL ÖZEL İDARESİ OLARAK GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

İl Özel İdaresi olarak vatandaşa daha kaliteli hizmet sunmak adına çalışmalarının devam ettiğini anlatan Altınok, “Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında 32 adet yapım 31 adet onarım gerçekleştirdik. İl Sağlık Müdürlüğü kapsamında 9 adet yapım 1 adet onarım, İl Emniyet Müdürlüğü kapsamında 2 adet onarım, Müftülük kapsamında 1 adet yapım, İl Kültür Müdürlüğü kapsamında 3 adet onarım, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kapsamında 1 adet yapım, Gençlik Spor İl Müdürlüğü kapsamında 2 adet yapım 1 adet onarım gerçekleştirdik. Erzurum ve civar illerde yine sondaj çalışmaları yaptık. Erzurum’da 7, Ardahan’da 4 ve Iğdır’da 2 adat sondaj çalışması yaptık. İl Özel İdaresi olarak görevimizin başındayız” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.