Erzurum Haber Girişi : 25 Kasım 2011 12:19

Askeri hamam yerini kütüphaneye bırakıyor

Askeri hamam yerini kütüphaneye bırakıyor
Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nin yanında bulunan ve bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilen Askeriye Hamamı, Edebiyat Müze ve Kütüphanesi olarak önümüzde ki hafta içi hizmete açılacak.
Erzurum Ajans-Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nin yanında bulunan ve bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilen Askeriye Hamamı, Edebiyat Müze ve Kütüphanesi olarak önümüzde ki hafta içi hizmete açılacak.

Ali Ravi Caddesi üzerinde bulunan Askeri Hamamının bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından gelecek hafta hizmete gireceği açıklandı.
Güvenlik, Elektronik ve Makine Teçhizatı ihalesi kapsamında Haziran ayından bu yana çalışmaların sürdürüldüğü eski hamam, önümüzde ki hafta içerisinde kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımı ile halkın hizmetine açılması planlanıyor.

İ
l Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce ihale edilen bakım ve onarım çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı bildirilirken, yapı içerisinde gerçekleştirilecek olan yeni düzenlemelerle Askeriye Hamamı’nın görkemli bir müzeye dönüştürüldüğü belirtildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.