Siyaset Haber Girişi : 23 Şubat 2024 20:17

İl Seçim Kurulu onay vermedi

İl Seçim Kurulu onay vermedi
Yeniden Refah Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadık Çat?ın İl Seçim Kurulu'nca geç kalındığı gerekçesiyle reddedilen başvurusuna Yüksek Seçim Kurulu da onay vermedi.

Sadık Çat aday olamayacak!

 

Yüksek Seçim Kurulu, Yeniden Refah Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadık Çat’ın başvurusuyla ilgili İl Seçim Kurulu’nun verdiği karara yapılan itirazı reddetti.

 

Başvurunun son günü olan 20 Şubat’ta Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Sadık Çat’ı açıkladı. İddiaya göre İl Başkanı Adnan Bozan’a ulaşılamayınca Yakutiye İlçe Teşkilatı yetkilendirilerek saat 16.55’te başvuru Erzurum Adliyesi’ne ulaştırıldı.

 

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi olan Çat, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan milletvekilliği seçimlerinde listenin ikinci sırasında aday olarak gösterilmişti. Çat’ın adaylığının açıklanmasından 3 saat sonra İl Başkanı Adnan Bozan, görevden el çektirildi. İl Seçim Kurulu önce geç kalındığı için dosyayı kabul etmedi. Karara tepki gösteren parti teşkilatları kameraların incelenip saat tespitinin yapılması için müracaatta bulundular. İtirazı inceleyen İl Seçim Kurulu oy çokluğu ile Sadık Çat’ın adaylığına onay vermedi.

 

Bunun üzerine Ankara’da Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz eden Yeniden Refah Partisi kurmayları, kararın bir kez daha görüşülmesini talep ettiler. Bugün yapılan değerlendirmede ret kararı verildi. Gerekçeli kararın yarın açıklanacağı bildirildi. Kaynak: Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Has DADAŞ 29 Şubat 2024 08:09

    yorumları okuyorum çok güzel yorum yapmışlar ama biri dememiş arkadaşım son saat son dakikayı neden bekledin böyle bir skandal çıkarıp reklam içinmi yoksa adaylığın olmayacağını bile bile mi geldin. amacın neydi son saniyeleri beklerken. bir dahaki seçime erken git başvurunu yap sandıkları patlat seni görelim

  • Bir sevdayı bitirmek. 28 Şubat 2024 22:52

    Sormazlarmı adama madem aday olacaktın son gün Ankarada ne işin var. Sorarım sana madem aday olacaktın 1 gün önceden neden müracaat etmedin? Adnan Bozan 1 suçlu ise sen bin kere suçlusun.

  • sekmene hayırlı olsun 26 Şubat 2024 09:58

    sekmenin en rahat seçimi havadan kazandı bunun kabul edin. yeniden refah ilkönce kendini eleştir bu millet 2 aydır sizden erzuruma hitap edecek alternaif aday bekledi sizler seçime kalmış 1 ay son gün son dakika aday çıkarıyorsunuz ayrıca adaylığınız kabul olsa ne olur 1 arda hangi ilçeyi hangi mahalleyi ve hangi köyü gezeceksiniz ve kusura bakmayın çıkardığın adayda belediyecilik yapacak tecrübede değil

  • Vatandaş 25 Şubat 2024 21:03

    Yazıklar olsun. Bir adayın bile zamanında başvurusunu yapamıyorsunuz. Son güne niye bıraktınız.

  • Ferhat ile şirin 25 Şubat 2024 13:02

    bu parti değil tam bir dedikodu yuvası 3 senede ltı yedi tane başkan değiştiler birşey yaptıkları da yok akpartiden kaçan oylar yine havuzda dursun diye kurulmuş galiba. bu arada bir adayın evrağını zamanında teslim edemiyorlarsa bunlardan erzuruma hayır gelmez.

  • Ali 24 Şubat 2024 17:20

    Elinize yüzünüze bulastirdiniz birseyide zamanında yapın.ne olurdu bir gün önce basvuru yapaydiniz. Yoksa sekmenemi hizmet ediyorsunuz. Vatandaşın hayallerini yikmaya ne hakkınız var. İyi bir alternatif olacaktiniz. O il baskaniz sekmen den talimat aldığı söyleniyor doğrumu? erzurum gibi bir ile yazık ettiniz.

  • DaDaŞ 24 Şubat 2024 08:04

    Erzurum ve Erzurum'lunun milli iradesine vurulan bir zincirden başka birşey değildir. Uyan Erzurum, zulmün arşa çıktığını gör ve tercihini ya zulüm ya kurtuluştan yana yap. Zira bunların yaptıkları arşa çıktı artık.