Bölge Haber Girişi : 25 Mart 2011 14:53

İletişim Fakültesi'nde atölye çalışması!..

İletişim Fakültesi'nde atölye çalışması!..
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 7. Uluslar arası Kar film festivali kapsamında Babam ve Oğlum filminin görüntü yönetmeni Tolga Girici, İletişim fakültesi öğrencilerine kısa bir filmin nasıl çekilmesi gerektiği konusunda works

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 7. Uluslar arası Kar film festivali kapsamında Babam ve Oğlum filminin görüntü yönetmeni Tolga Girici, İletişim fakültesi öğrencilerine kısa bir filmin nasıl çekilmesi gerektiği konusunda workshop yaptı.

Ekibi öğrencilerden kuran Girici, oyuncunun kameraya duruş açısının nasıl olması gerektiğini ve oyuncunun beden dilini nasıl kullanması gerektiğini gösterdi. Kısa bir filmin yapım aşamasının tüm ayrıntılarını uygulamalı olarak gösteren Görüntü Yönetmeni Girici , “ bir filmi çekerken elimizde bir senaryo vardır ama bu senaryoya hayata veren onu gerçekçi kılan oyuncu bedeninin sanatıdır. Yüzüklerin efendisinde olduğu gibi. Orada hiçbir zaman dilimi, hiçbir isim, hiçbir para birimi belirtilmezken bize onu hayatımızın içine sokan oradaki oyuncuların inandırıcılığıydı. “ dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.