Erzurum Haber Girişi : 06 Mayıs 2014 15:35

İlk SWOT analiz çalıştayı Erzurum'da yapıldı

İlk SWOT analiz çalıştayı Erzurum'da yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yılını Eylül ayı itibarı ile stratejik planlama SWOT çalıştayı Türkiye'de ilk kez Erzurum'da uygulanmaya başlandı.
Erzurumajans-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yılını Eylül ayı itibarı ile stratejik planlama SWOT çalıştayı Türkiye'de ilk kez Erzurum'da uygulanmaya başlandı.

Sivil Toplum Kuruluşları Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Milli Eğitim İl İlçe Müdürlerinin katılımı ile ilk çalıştay Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Merkezinde gerçekleştirildi. Toplamda 23 kişinin katlımı ile gerçekleşen çalıştayda katılımcılara Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün pozitif ve negatif yönleri soruldu. Çalıştayın tamamlanması ile birlikte elde edilen veriler 2015-2019 stratejik planlama çalışmalarına katkıda bulanacak. Dört yıllık stratejik planın oluşturulmasında büyük rol oynayacak STK ve Kamu, Kurum Kuruluşları Erzurum'da ki eğitim siteminde neler olacağını nelerin eksik kaldığı noktasındaki saptamalarını kâğıda dökerek görevlilere teslim etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü strateji geliştirme şube müdürü Çiğdem Hopur çalışmanın amacının dış paydaş analizini yapmak ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eksik yönlerini araştırıp stratejik planda eksik noktaların tamamlanması yönünde çalışma yürütmek olduğunu belirtti. Hopur, "Erzurum'da sıkı çalışma yürüten kamu kurum ve kuruluşlarının STK temsilcileri ile milli eğitim müdürlüğümüz birlikte çalışarak dört yıllık stratejik planı oluşturmuş olacağız. Milli eğitim bakanlığının ilgili genelgesi ile uygulanan bu çalışmada ki asıl amacımız şehir içerisindeki eğitim seviyesinin ve Milli Eğitimin eksikliği bulunduğu konuların belirlenmeye çalışılması ve bu eksikliklerin giderilerek kentte eğitim adına daha fazla neler yapabiliriz diye düşünerek hazırlanacak olan stratejik planın daha verimli olacağını düşünüyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu işin kağıt üzerinde kalmamasını istiyoruz, bu işin paydaşlar ile birlikte yapılmasını istiyoruz. Biz bu işin sadece ilgili yerlere kağıt gönderip anket yapabilirdik ancak biz bu kuruluşları bir araya getirerek hem karşılıklı fikir analizi hem de bir anket yapma fırsatı bulabilmek için böyle bir çalışma yürüttük. Erzurum il Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda diğer illere öncü olabilecek durumda. Ayakları yere basan sağlam bir plan yapmak istiyoruz. Bu sene YGS'de sıralamamız diğer yıllara göre tekrar yükseldi. Son üç yıldır Erzurum'da gözle görülebilir bir yükselme var. Birçok projede çok ciddi başarılar yakaladık. Bu başarıları devam ettirmek için uğraşıyoruz eğitimde önemli olan şey başarı yakalamak değil başarının istikrarını sağlamak önemlidir" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.