Erzurum Haber Girişi : 26 Kasım 2012 10:00

İmam aşure dağıttı

İmam aşure dağıttı
Erzurum Yukarı Mumcu Camii’nde cami cemaati ve imam, vatandaşlara aşure dağıttı.
Erzurumajans-Erzurum Yukarı Mumcu Camii’nde cami cemaati ve imam, vatandaşlara aşure dağıttı.

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem’in aşure ayı olması nedeniyle cami cemaati ve vatandaşın kaynaşmasını sağlamak için 5 yıldır aşure dağıtımı yapan imam Ali Güllük, Muharrem ayının Müslüman alemi için ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Bu ayda birlik ve beraberliğin pekiştirildiğini ifade eden Güllük, 5 yıldır camii cemaati ve semt esnafının katkıları ile aşure dağıttıklarını belirtti. Artık bir aşure dağıtımının bir gelenek şeklinde sürdürdüklerini ifade eden Güllük, bin yıldır süren kardeşliğin pekiştirilmesi adına böyle bir etkinlik yaptıklarını vurguladı. Güllük, aşurede farklılıkların birleşip kendine has bir lezzet kazandığını anlattı.

Diğer yandan, müezzin Selahattin Karagöz ise özenle hazırladıkları aşureleri, kaplara koyarak 500 vatandaşa ikram ettiklerini ifade etti. Sokaktan geçen vatandaşlar, cami cemaati tarafından kendilerine ikram edilen sıcak aşureyi yiyerek ısındı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.