Erzurum Haber Girişi : 15 Kasım 2012 09:00

İMO'dan 'ucube' benzetmesi

İMO'dan 'ucube' benzetmesi
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi'nden yazılı bir açıklama yapılarak Atatürk Üniversitesi girişinde yer alan kavşakta yeni yapılan üst geçidin işlev ve görsel olarak kötü olduğu belirtilerek "ucube" benzetmesinde bulunuldu.
Erzurumajans-İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi'nden yazılı bir açıklama yapılarak Atatürk Üniversitesi girişinde yer alan kavşakta yeni yapılan üst geçidin işlev ve görsel olarak kötü olduğu belirtilerek "ucube" benzetmesinde bulunuldu.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İMO Erzurum Şubesi olarak, Üniversite kavşağında yapılan yaya üst geçidini yapım aşaması boyunca takip ettik. Acaba sonunda nasıl bir eser ortaya çıkacak diye merakla bekledik. Şehrin batıya açılan kapısında estetik olmaktan çok uzak olan bu geçidin işlevselliğini de bugüne kadar gözlemledik. Ortaya çıkan çelik yığınının son zamanların popüler deyimiyle "ucube" görüntüsünün yanında ne yazık ki fonksiyonellik açısından da yeterli olmadığı sonucuna vardık. Halkımızdan gelen tepkiler de bizim bu düşüncemizi destekler nitelikte olmuştur. Şunu belirtmek istiyoruz ki; şehrimizi ilgilendiren bu gibi projelerde en uygun çözümün oluşturulması adına yatırımcı kurumlarımızın ve sivil toplum örgü
tlerinin diyalog halinde olması ilimiz adına daha güzel projelerin ortaya çıkmasında faydalı olacaktır. İMO Erzurum Şube yönetimi olarak; bu tür projelerde yer almaya ve üzerimize düşen tüm görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz. Her yönüyle daha iyi projelerin ortaya çıkması için tüm yatırımcı kurumlarımızı da işbirliği yapmaya samimiyetle davet ediyoruz. "
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Şehirde kaçak katlar yola tecavüz, 1.5 metrelik kaldırımlar dar yollar ve bunun gibi yüzlerce ucube varken ALLAH aşkına bunu mu gördünüz tamam bunun için açıklama yapın da YÜZLERCE PROBLEM VARKEN BU KOMEDİ OLMUŞ şehirdeki problemeler le alakalı en son kaç yıl önce açıklama yaptınız Böyle sivil toplum örgütü olmaz. Barodan örnek alın ,TİCARET ODASINDAN, esnaf sanatkardan onlarca sivil toplum örgütlerine örnek alınmalı.

  • yavuz selim 01 Ocak 1970 02:00

    Şehirde bir çok üst geçit yapıldı sadece bu mu kötü diğerlerinden haberiniz yok mu şehrin çat yolu üzerinde şehrin Bingöl karayolu üzerinde ki geçitten tutun daha diğerleri de var. Bu şehirde ne alt geçitler yapıldı yönü yanlış olan (palandöken hastanesi önündeki) gibi, birçok imar ihlali var bunlara itiraz edilmedi en önemlisi Karayolları Bölge Müdürlüğünün projesi olan bu üst geçit için orada çalışan meslektaşlarınızdan önceden bilgi alına bilirdi hatta YÖNETİM KURULU ÜYENİZ Bu kurumda çalışmakta haberi varsa bilgi alınıp bir düzeltme gerekiyorsa yapılmalıydı. Bence çok şık bir üst geçit olmuş daha nasıl olacak ki başka şehirlerdeki üst geçitleri de görüyoruz ANKARA DA Kızılay da ki üst geçitten daha iyi bir görünüşü var.Sadece gece ışıklandırma yapılırsa gayet güzel olur .YANİ sözün özü İMO ayda yıl da bir atış yaptı oda karavana diye düşünüyorum şehrin suyunda, caddeleri yolları darlığında, fazla kat yüksekliğinde bina çekme mesafesinde tutunda yüzlerce tartışılması gereken konu var bunlar devede kulak olmaz.

  • ömer yavuz 01 Ocak 1970 02:00

    Biraz geç olmadı mı üst geçit 2 aydır orada kim uyandırdı. Erzurum da her yapı güzel de bir onda mı kusur buldunuz Maşallah belkide üniversitenin önünde olması rahatsız etti. Şehrin her yeri dökülüyor imar katliamı yapılıyor ses yok dostlar pazarda görsün açıklaması Allah aşkına şu ana kadar ne konuda açıklama yaptınız çözümünüz ne oldu. Ayıptır oraları meşgul etmeyin.