İlçeler Haber Girişi : 17 Şubat 2013 15:28

İnci köylüleri doğadaki kuşlara sahip çıkıyor

İnci köylüleri doğadaki kuşlara sahip çıkıyor
Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı İnci köyünde vatandaşlar, ağır kış şartlarından dolayı yiyecek bulmakta güçlük çeken doğadaki güvercin, karga, serçe gibi kuşlara yardım eli uzattılar.
Erzurumajans-Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı İnci köyünde vatandaşlar, ağır kış şartlarından dolayı yiyecek bulmakta güçlük çeken doğadaki güvercin, karga, serçe gibi kuşlara yardım eli uzattılar.

Köylüler cuma günleri cami cemaatinden kuşlar için topladıkları para ile almış oldukları yemlerle günde 3 öğün kuşların karnını doyuruyorlar.
Köy Muhtarı İsmail Altaş, kuşların yemlerini vermek üzere köy ihtiyar heyetinden Ahmet Aslan’ı görevlendirdiklerini söyledi.

Muhtar Altaş, köylülerinin bu duyarlılığına teşekkür ederek herkesin doğadaki hayvanlara daha duyarlı yaklaşmalarını istedi.

Bu arada, Ahmet Aslan bu görevi severek yaptığını ifade ederek, “Yemleri sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa samanlığın bacasına bırakıyorum. Kuşlarda artık beni tanıdı. Benden kaçmıyorlar. Başkaları yanıma gelince kuşlar hemen uçarak çatılara veya elektrik tellerine konuyorlar” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.