Erzurum Haber Girişi : 27 Haziran 2014 22:10

İnfaz koruma memurları eğitimlerini tamamladı

İnfaz koruma memurları eğitimlerini tamamladı
Adalet Bakanlığı Erzurum Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nin 281'inci dönemi başarı ile bitiren 300 öğrencinin mezuniyet töreni Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı.
Erzurumajans-Adalet Bakanlığı Erzurum Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nin 281'inci dönemi başarı ile bitiren 300 öğrencinin mezuniyet töreni Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı.

Törende konuşma yapan Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Büngül,' Görevinizi yaparken, insan haklarından, insan hak ve onuruna taviz vermeyeceğinizden, Devletimizin tüzük ve yönetmeliklerini harfiyen uygulayarak herkese karşı eşit ve tarafsız muamelede bulunacağınızdan şüphemiz olmayacak.' dedi.

Erzurum Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nin düzenlediği infaz koruma memurluğu öğrenciliği programı 281'nci dönem mezuniyet töreni Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Yamlı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, hakimler, savcılar ,öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

'CUMHURİYETİMİZE VE ANAYASAMIZA BAĞLI KALIN'

Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingül, mezuniyet kapanış proğramında yaptığı konuşmada, Ceza ve Tekvifevleri'nde görev yaparken tüzük ve kanun uygulamaları dışına çıkılmaması konusunda uyararak şunları söyledi:

'Sevgili öğrenciler, yaklaşık 2,5 aylık eğitimi tamamlamış bulunuyoruz. Öncelikle Erzurum Hüseyin Turgut Eğitim Merkezimize tüm imkanları sunarak sizleri yetiştirmemize yardımcı olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'a Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum.

Değerli öğrenciler, sizlere 2,5 aylık süre içinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüze bağlı tüm ceza infaz kurumalarında nasıl davranmanız konusunda gerekli yasal mevzuatı uygulamayı öğretmeye çalıştık. Sizlerden de bu dönem zarfında en güzel veri bildirimi aldık. Bu nedenle, gideceğiniz kurumlarında bizleri, Büyük Türk Milletimizi, Devletimizi , mahcup etmeden en güzel şekilde çalışacağınınızdan eminiz.

'DEVLETİMİZİN TÜZÜK VE YÖNETMELİKLERİNİ HARFİYEN UYGULAYIN'

'Değerli öğrenciler, Büyük Atatürk'ümüzün kurduğu Cumhuriyetimize ve Anayasamıza yürekten bağlı olarak kanun tüzük ve yönetmeliklerden hafiyen ayrılmadan herkese karşı eşit ve tarafsız muamelede bulunacağınızdan, insan haklarından insan hak ve onurun taviz vermeyeceğinizden emin olarak hepinize yeni görevinizde ve bundan böyle yapacağınız staj döneminizde üstün başarılar diliyorum. Hepinizin yolu vE bahtı açık olsun.' Dedi.

Öğrencilerin daha sonra, 'orta oyun' isimli tiyatro gösterisinin ardından, Halk Oyunları ile, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından verilen halk müziği konseri alkış aldı.
Hüseyin Turgut Eğitim Merkezindeki eğitimlerini başarı ile bitirerek mezuniyet belgelerini alan öğencilerin cezaevlerinde iki ay staj gördükten sonra göreve başlayacak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.