Teknoloji Haber Girişi : 11 Mayıs 2013 12:38

İngilizce yazılımcı Türk lokumuyla destek istedi

İngilizce yazılımcı Türk lokumuyla destek istedi
İngiliz yapay zeka geliştiricisi yaptığı duyuruda, Türk kullanıcılardan Türk lokumuyla destek istedi.
Erzurumajans-İngiliz yapay zeka geliştiricisi yaptığı duyuruda, Türk kullanıcılardan Türk lokumuyla destek istedi.

İnternette geleceğin trendleri arasında sayılan 'yapay zeka' konusunda önemli çalışmalar yapan Program-o platformu farklı dillerde geliştirecekleri yapay zeka çalışmalarına Türkçe ile başladıklarını duyurdu.

Sitede yayınlanan ve Türk lokumu görseli ile zenginleştirilen duyuruda Türk kullanıcılardan destek istendi.

Merkezi İngiltere'de bulunan platformun kurucusu Elizabeth Perreau yaptığı açıklamada, "Çalıştığımız bir çok projenin yanında farklı dillerde de yapay zeka çalışmaları yapmak istiyoruz. Bu çalışmaya ilk olarak Türkçe'den başladık. Fakat Program-o yapay zekasının Türkçe'yi yeterince iyi konuşabilmesi için Türkiye'den gönüllülerin desteğine ihtiyacımız var. Github üzerinde bulunan projemize isteyen Türk kullanıcılar katılabilir. Desteklerini bekliyoruz" dedi.

PROGRAM-O NEDİR ?

Program-o internet sitesi üzerinde çalışan ve sorulan sorulara hazırlanan yapay zekasına göre cevaplar üreten açık kaynak kodlu bir projedir. AIML olarak adlandırılan yapay zeka işaretleme dili ile hazırlanmış çalışma alanında sayılı projeler arasında yer almaktadır.

GİTHUB NEDİR ?

Github kullanıcıların beraber proje geliştirebileceği. Proje kodlarında dilenilen yerlere yorum ve önerilerin eklenebileceği ücretsiz geliştirme platformudur.
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.