Bölge Haber Girişi : 09 Mayıs 2011 00:40

İnönü okulu öğrencilerinin başarısı!..

İnönü okulu öğrencilerinin başarısı!..
Erzurum İnönü İlköğretim Okulu öğrencilerinden Öykü İpek ve Rümeysa Algan'ın hazırladıkları eserler 6-8 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen Şimdi Düşünme Zamanı-Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri Ulusal Sergisi'nde sergil

Erzurum Ajans-Erzurum İnönü İlköğretim Okulu öğrencilerinden Öykü İpek ve Rümeysa Algan’ın hazırladıkları eserler 6-8 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen “Şimdi Düşünme Zamanı-Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri Ulusal Sergisi”nde sergilenmeye hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Patent Enstitüsü arasında yapılan protokol doğrultusunda; ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin Teknoloji ve Tasarım Dersinde oluşturduğu etkinlikleri sergileyerek; öğrencilerde gözlem, sorgulama, değerlendirme ve yaratıcılık gibi zihinsel süreçleri aktif hale getirmek ve kendilerine olan güven duygularını geliştirmek amacıyla, Türkiye'de 81 ili kapsayacak “Şimdi Düşünme Zamanı-Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri Ulusal Sergisi” 6-8 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştiriliyor. Erzurum’dan İnönü İlköğretim Okulundan Teknoloji ve Tarım öğretmeni Perihan Karataş’ın yaptığı etkinlik başvurusunda, okul öğrencilerinden Öykü İpek ve Rümeysa Algan kurulan komisyon tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda seçildi. Seçilen etkinlikler sırasıyla şöyle:

ÇITÇIT TERLİK (ÖYKÜ İPEK)

Yapım kuşağı için gerçek hayatta da kullanabileceğimiz soruna yönelik bir proje tasarladım. Sorunum, dışarıya çıktığımız zaman evde bir şey unuttuğumuzu fark ettiğimizde ayakkabılarımızı çıkartmak zaman kaybına neden oluyor ya da evdeyken aceleyle dışarıya çıkmak zorunda kaldığımızda terliklerle fırlayıveriyoruz dışarıya.

Çözüm olarak terliklerimizin altına çıtçıt yerleştirdim çıtçıtın diğer yüzünü de süngere yerleştirdim. Çıtçıt terliğimizi ayağımıza hemen takıverip eve girebiliriz terlikleri büyük boyutta üretirsek ayakkabılarımızı çıkarmamıza bile gerek kalmaz. İçeriye girdiğimizde, dışarı çıktığımızda ne evimiz kirlenir ne de zaman kaybı olur. Beli ağrıyanlar için de eğilmeden temizlik yapar.

KAYMAYAN BARDAK (RÜMEYSA ALGAN)

Tasarımı yaparken sorunum çelik tepsilerde cam bardakların kaymasıydı, kayıp çok çabuk kırılıyorlardı ,bunun içim bardağın altına uhu ile mıknatıs yapıştırdım,ince bir mıknatıs olduğu için bardak sabit durmada zorluk çekmedi.Projemin yararlı olacağını düşünüyorum özellikle kahvehanelerde dışarıya hızlı şekilde servis yapmak zorunda olan çaycılar için kolaylık sağlayacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.