Eğitim Haber Girişi : 07 Kasım 2013 21:43

İran'dan Atatürk Üniversitesi'ne davet

İran'dan Atatürk Üniversitesi'ne davet
Bulunduğu coğrafyada çekim merkezi olmaya devam eden Atatürk Üniversitesi, İran'ın önde gelen eğitim merkezlerinden biri olan Urumiye Üniversitesi ile işbirliği antlaşması yaptı.
Erzurumajans-Bulunduğu coğrafyada çekim merkezi olmaya devam eden Atatürk Üniversitesi, İran'ın önde gelen eğitim merkezlerinden biri olan Urumiye Üniversitesi ile işbirliği antlaşması yaptı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, " Ortak noktalarımızın fazla olduğu bu coğrafyada çok eski tarihlerden beri, beraber yaşıyoruz. Buna paralel olarak da birlikteliğimiz çok eski tarihlere dayanmaktadır. Bu anlamda birlikte birçok projeyi hayata geçirebiliriz." dedi.

Yüksek Lisans ve Doktora eğitiminde, ortak danışmanlık sistemine de geçilebileceğini ifade eden Koçak, "Bu yöntemle, bir öğrenciyle iki öğretim üyesi bir araya gelecektir. Bunu başlangıç sayarak, iki üniversite içinde yararlı çalışmalara imza atılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi'yle her konuda ortak çalışmalar yürütmekten onur duyacağını ifade eden, Urumiye Rektörü Prof. Dr. Hassan Sedghi şunları söyledi: " En kısa zaman içerisinde Atatürk Üniversitesi'nden öğretim üyelerini misafir etmek istiyoruz. Özellikle Ziraat ve Mühendislik fakülteleri arasında, gerek öğrenci gerekse öğretim üyelerinin değişimiyle ortaklaşa projelere imza atmanın gurur ve mutluluğunu yaşamak istiyoruz."
Urumiye heyetinin ziyareti, karşılıklı iyi niyet dilekleriyle son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.