Kültür-Sanat Haber Girişi : 07 Kasım 2013 21:31

Büyükşehir'den tiyatro etkinliği

Büyükşehir'den tiyatro etkinliği
Kültür ve sanat etkinliklerine her platformda destek veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bu kez de adından sıkça söz ettirecek önemli bir projeye daha imza atıyor.
Erzurumajans-Kültür ve sanat etkinliklerine her platformda destek veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bu kez de adından sıkça söz ettirecek önemli bir projeye daha imza atıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Şuurlu Öğretmenler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Eskitilmiş Kılıç" adlı tiyatro oyunu, 8 ve 9 Kasım'da perdelerini tiyatro severler için açacak. Mustafa Akif Ekşi'nin kaleme aldığı Sultan 2. Abdulhamid Han'ın hayatını konu edinen oyun 2 perdeden oluşuyor. Ali Nuri Türkoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği "Eskitilmiş Kılıç"ın proje danışmanlığını Osmanlı İmparatoru Sultan Abdulhamid Han'ın torunu Abdulhamid Osmanoğlu yapıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadığını söyledi. Başkan Küçükler, şöyle dedi: "Osmanlı İmparatorluğu'nun büyük devlet adamı Padişah Abdulhamid Han'ı konu edinen Eskitilmiş Kılıç adlı tiyatro eseri, 8 ve 9 Kasım'da sanat severlerle buluşacak. Oyunun proje danışmanlığını Osmanlı hanedanın üyelerinden Abdulhamid Osmanoğlu yapıyor. Bu açıdan da tiyatro eseri Türk Tiyatrosu'nun önemli kaynaklarından biri olacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde perdelerini seyircilere açacak olan bu kıymetli eseri, tüm hemşerilerimin izlemesini hasleten rica ediyorum. Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran Cihan Hükümdarı'nı tiyatro sanatı vasıtasıyla sahneye uyarlayan Cümle Sanat Yapım'a teşekkür ediyorum. Tiyatro oyununa tüm sanat severleri ve Erzurumluları davet ediyorum."

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin kültür hizmeti olan "Eskitilmiş Kılıç" adlı tiyatro oyunu, Erzurum AVM yanındaki Kültür Merkezi'nde 8-9 Kasım tarihleri arasında 13, 15, 17 ve 19.00 saatlerinde sahnelenecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.