Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Nisan 2013 13:39

İslam'ın insan onuruna verdiği değer

İslam'ın insan onuruna verdiği değer
"Kutlu Doğum Haftası" sebebi ile Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından "İslam'ın İnsan Onuruna Verdiği Değer" adlı panel düzenledi.
Erzurumajans-"Kutlu Doğum Haftası" sebebi ile Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından "İslam'ın İnsan Onuruna Verdiği Değer" adlı panel düzenledi.

Panelde, Peygamber Efendimiz' (S.A.V) in çocuklara ve kadınlara verdiği değer, insan ilişkileri hakkındaki düşünceleri ve insan haklarına verdiği önem anlatıldı.

Panelin açılış konuşmasını Atatürk Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı İlhan Güllüce yaptı. Güllüce, bu haftanın öneminden bahsetti ve şöyle konuştu; "Kutlu doğum haftasında yapılan sohbetlerin, konuşmaların, panellerin ve sempozyumların ayrı bir güzelliği var. Çünkü bu konuşmalarda güzeller güzeli Peygamber Efendimiz (S.A.V)'den bahsediliyor."

İl Müftüsü Yakup Aslan'ın başkanlığını yaptığı panelde konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Nihat Yatkın, Prof. Dr. Musa Bilgiz, Prof. Dr. Osman Gürbüz ve Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ateş, Peygamberimiz Efendimiz (SAV) insan haklarına verdiği önemden ve konudaki hassasiyetinden bahsederek, insan ilişkileri konularını ele aldılar.
Panele, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.