Bölge Haber Girişi : 24 Mart 2011 14:45

İspir kuru fasulyesi tescillendi!..

İspir kuru fasulyesi tescillendi!..
Erzurum'un İspir ilçesinde yetişen kuru fasülye, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nca yapılan başvuru sonrası, Türk Patent Enstitüsü'nce tescillendi.

Erzurum Ajans-Erzurum’un İspir ilçesinde yetişen kuru fasülye, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nca yapılan başvuru sonrası, Türk Patent Enstitüsü’nce tescillendi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nca bir süre önce yapılan başvuruyu değerlendiren Türk Patent Enstitüsü, İspir’in dünyaca ünlü sebzesi kuru fasulyeyi, ‘İspir Kuru Fasülyesi’ olarak tescilledi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süphan Şahin Feyizoğlu, tescil belgesinin ‘5 Mayıs 2010’ tarih ve ‘27572-0’ sayılı resmi gazetede ilan edilerek yasal haklarının ilçe sınırları içerisinde üretilmek üzere ‘İspir Kuru Fasülyesi’ olarak markalandığını belirtti.

Kuru fasülyenin üretim, hasat ve satışının yasaların öngördüğü standartlarda denetim altında bulundurularak tüketime sunulacağını kaydeden Feyizoğlu, ”Yasal olmayan üretim, hasat ve satış yapanlar hakkında 4 yıla kadar hapis cezası ve 46 bin liraya kadar para cezası verilebilecek. Önümüzdeki süreçte kuru fasülye, üretimden sonra 7 ay sonra kurulacak paketleme tesislerinde, İspir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın güvencesi altında satışa sunulacak” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.