Erzurum Haber Girişi : 16 Ocak 2014 15:10

İstanbulkapı yeniden hayat buluyor

İstanbulkapı yeniden hayat buluyor
Erzurum'un en önemli eserlerinden olan İstanbulkapı yeniden hayat buluyor.
Erzurumajans-Erzurum'un en önemli eserlerinden olan İstanbulkapı yeniden hayat buluyor.

Geçtiğimiz yıl yaz döneminde başlanan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.


İstanbulkapı'daki tarihi binada yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak buranın eşsiz bir bina olduğunu kaydederek yapılan bu çalışma ile tarihi mekanın yeniden kimlik kazanacağını söyledi. Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürü Lokman Kemaloğlu'ndan bina ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Altıparmak İstanbulkapı'nın, restorasyondan önceki durumunu bildiğini belirterek önümüzdeki yaz sezonunda çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

Bu arada Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ın İstanbulkapı'daki tarihi binayı ziyareti sırasında yanına gelen vatandaşlar restorasyon için teşekkür ettiler. Bölgede ikamet eden ve esnaflık yapan vatandaşlar bu çalışmanın Erzurum'a ve tarihi binaya büyük bir hizmet olduğunu dile getirerek buna vesile olanlara sonsuz teşekkür ettiklerini dile getirdiler.
Vali Altıparmak'ın İstanbulkapı ziyaretinde Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı'da hazır bulundu.

ŞEHRİN GÜVENLİĞİ İÇİN YAPILDI

Osmanlı dönemi Erzurum Valilerinden Fosfor Mustafa Paşa tarafından 1876-1877 yıllarında, şehrin güvenliğini sağlamak amacıyla yaptırılan İstanbulkapı, cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda da sembolik bir önem taşıyor. 3 Temmuz 1919'da Erzurum'a gelen Mustafa Kemal Paşa'nın şehre giriş yaptığı kapı olan İstanbulkapaı zaman içerisinde bakımsızlıktan ve ilgisizlikten yıkılmaya yüz tutmuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.