Erzurum Haber Girişi : 09 Ocak 2013 05:41

İşte devlet mantığıyla turizm

İşte devlet mantığıyla turizm
Palandöken Kayak Merkezi'nde 'devlet zihniyeti'ne geri dönüş turizmi resmen durma noktasına getirdi. Kar yağmasına rağmen pistler ezilmiyor, iş bilmez çalışanlar yüzünden trilyonluk cihazlar arızalanıp, bir kenara atılıyor.
Erzurumajans-Levent AKPINAR'ın haberi-Palandöken Kayak Merkezi'nin pist ve tesis  sorumluluğunu alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü daha ilk günden çuvalladı. Tesislerin 'özel işletme' mantığı ile işletilmesi gerektiği düşüncelerine rağmen Palandöken'de yeniden 'memur  zihniyeti'nin  hakim olmasıyla birlikte, ciddi sıkıntılarda baş göstermeye başladı. 


Pistlerde kayabilmek için olmazsa olmaz şartların başında gelen'pistlerin ezilmesi' kuralını umursamayan İl Müdürlüğü, turizmcilerin özlemle beklediği karın yağmasına rağmen pistleri ezmiyor. Pistlerin ezilmemesi yüzünden de tatil için Palandöken'i seçen turistler, kayak  yapamıyor.


Bu fotoğraflar  dün öğle saatlerinde Dedeman Oteli'in de bulunduğu  22 numaralı pistte çekildi. Metrelerce kar bulunmasına rağmen pistte en ufak bir çalışma yapılmadığı açıkça görülüyor. Devletin kontrolü altındaki pistlerde durum resmen 'içler acısı' iken, otellerin kendilerine ait pistlerinde ise aralıksız olarak kayak yapılıyor. Bu durum bile Palandöken'den devlet zihniyetinin uzaklaşması gerektiğini ortaya koyuyor.

DEVLET PİSTLERİNİN HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

Otellerin kendilerine ait pistlerinde kayak yapılmasına rağmen, bu pistlerin kısa  olması turistleri tatmin etmiyor. Palandöken'in mevcut tüm pistlerinde özgürce ve keyifli bir kayak yapabilmek arzusunda olan turistler, pistlerin hazır hale getirilmemesine tepki gösterip, zaman zaman otel yöneticileriyle  sert tartışmalar yaşıyor. Turistlerin büyük çoğunluğu da kendilerini Palandöken'e getiren tur operatörlerine şikâyetlerini iletirken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bu sorumsuzluğu "Erzurum'a ihanet" olarak yorumlanıyor.

Pistlerin açılmamasının yanı sıra ciddi bir diğer sorun da yetkisiz ve bilgisiz personelin dağlarda görevlendirilmiş olması. Özellikle pistlerde kar ezen kar üstü araçlarının profesyonel kullanıcılarının  'maaşınız çok yüksek' diye  işten  çıkarılıp yerlerine iş bilmez personel alınması nedeniyle iki kar üstü aracının hasar gördüğü ve artık kullanılamadığı da gelen bilgiler arasında. (Kaynak Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.