Bölge Haber Girişi : 13 Mart 2011 01:41

İzmir Valisi Kıraç'a Dadaş ödülü!..

İzmir Valisi Kıraç'a Dadaş ödülü!..
Vakıf Başkanı Cevat Kırkpınar, en başarılı vali olarak Kıraç'ı seçtiklerini belirterek, kentin gelişmişlik bakımından üst sıralara çıkması gerektiğini söyledi

Erzurum Ajans-İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü şenlikleri kapsamında Bostanlı Vilayetler Evi'nde gece düzenledi. Vakıf, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı başarı ödülüne layık buldu. Vali Kıraç'ın bir toplantı için Ankara'da bulunması nedeniyle Vakıf Başkanı Cevat Kırkpınar ödülü İzmir Vali Vekili İsmail Gürsoy'a takdim etti.
Gecede ayrıca gerçekleştirdikleri çalışmalarla vakfa katkıda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ragıp Üye, Emrullah Aksakal, Aziz Demir, Mustafa Koçak ve milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar ile Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun'a da plaket verildi.

'İNSANLAR İŞ, AŞ BULSUN'

Gecede konuşan İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cevat Kırkpınar, "Erzurum büyük kahramanlar yetiştiren bir il olmasına rağmen, gelişmişlik bakımından Türkiye genelinde 60'ıncı sırada yer alıyor. Üst sıralara çıkmamız gerekiyor. Üniversite Kış Olimpiyatları için yapılan tesisleri iyi değerlendirerek Erzurum'u ileri götürebiliriz. Tesislere sahip çıkılsın, işletilsin ve inşanlar iş, aş sahibi olsun. Göç de olmasın" diye konuştu. Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak her yıl başarılı bir bir kişiye ödül verdiklerini belirten Başkan Cevat Kırkpınar, "Bu yıl en başarılı vali olarak Cahit Kıraç'ı seçtik. Gecemize gelecekti ancak bir toplantı için Ankara'ya çağırıldığını bu nedenle katılamayacağını söyledi. Herkese sevgilerini iletti. Kendisi her zaman toplantılarımıza gelir, bize büyük ilgi gösterir" diye konuştu.

'Valimizin seçilmesi bizi çok mutlu etti'

Vali Kıraç'ın ödülünü alan İzmir Vali Vakili İsmail Görsoy, böylesine anlamlı bir günde vakıf yöneticileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Gecenin iki önemi var. Biri Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olması. Bu topraklar şehitlerimizin kanıyla vatan olmuştur. Vakfın başarılı kurum ve kişiler arasında yaptığı değerlendirmede Valimizin seçilmesi de bizleri gururlandırdı." Taner KILIÇ/İzmir(Erzurum Ajans)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.