Erzurum Haber Girişi : 14 Nisan 2018 13:28

Kaçakların barındığı spor salonları dezenfekte edildi

Kaçakların barındığı spor salonları dezenfekte edildi
3 ayda 20 binden fazla kaçak göçmeni misafir eden spor salonlarında dezenfekte çalışması başlatıldı.
Erzurumajans-3 ayda 20 binden fazla kaçak göçmeni misafir eden spor salonlarında dezenfekte çalışması başlatıldı. Çoğunluğunu Afganistanlı kaçakların oluşturduğu göçmenlerin gönderilmesinden sonra boşalan Pasinler İlçesi’ndeki salonun ardından Palandöken’deki spor solunu da ekipler tarafından ilaçlandı.

Erzurum’da kaçak göçmenlerin barındırıldığı spor salonlarında dezenfekte çalışması yapıldı. İlaçlama ekiplerinin enfeksiyona karşı ilaçladığı salonlardaki malzemeler temizlendi.

Erzurum, son zamanların en büyük kaçak göçmen akınını yaşadı. Ülkelerinden kaçan 20 binden fazla Afganistanlı kaçağı misafir eden Erzurum’da tesislerde yer kalmayınca spor salonları kullanıldı. İl Göç İdaresi, kaçak göçmenleri  Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne ait Pasinler ve Palandöken İlçelerindeki spor salonlarında misafir etti. Bir süre göçmenlerin barınma ihtiyacı spor salonlarında karşılandı.

Son 3 ayda 20 binden fazla kaçak göçmenin Erzurum’a geldiğini belirten Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan, alınan tedbirler sonucu akının azaldığını bildirdi. Geçtiğimiz hafta ilki yapılan charter seferiyle kaçak göçmenlerin ülkelerine geri gönderildiğini belirten Özcan, ayrıca bir hafta içerisinde de 3 bin 611 kişinin oluşturulan kamplara tahliye edildiğini söyledi. Özcan, kaçak göçmenlerin barınması için Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nden aldıkları salonların boşaldığını ifade ederek, “Pasinler ilçesindeki salonun dezenfektesi yapılarak teslim edildi. Palandöken İlçesi’ndeki salonun dezenfekte ve temizliği de yapıldı” dedi.

Önce ilaçlama sonra temizlik

Çoğunluğunu Afganistanlı kaçakların oluşturduğu göçmenlerin barındırıldığı Palandöken Spor Salonu, baştan ayağa ilaçlandı. Maskeli ekipler, salon duvarlarından tribünlere kadar her tarafın enfeksiyona karşı ilaçlarken, temizlik işçileri de malzemeleri tek tek yıkadı. Salonun ilaçlanan ve temizlenen bölümlerine malzemeler konulmaya başlandı.

Betis İlaçlama Firmasının sahibi Mehmet Nuri Alim, Afgan göçmenlerin misafir edildikleri salonların haşerelere, bakteri ve enfeksiyonlara karşı dezenfekte edildiğini belirtti.

Salih TEKİN/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.